Meslek Dersleri Öğretmenlerine Tashih-i Huruf Kursu

Meslek Dersleri Öğretmenlerine Tashih-i Huruf Kursu

KamuAjans.Com-Diyanete Bağlı Din Görevlileri, Milli Eğitim Öğretmenlerine Ders Veriyor…Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü arasındaki protokol çerçevesinde meslek dersleri ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine verilen Tashih-i huruf kursu sone erdi.

Bu kapsamda Diyanet işleri başkanlığının Eğitim merkezlerinde 6 ay süreli Tashih-i Huruf kursu alan din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri, Milli eğitime bağlı okullardaki meslek dersleri öğretmenlerine yönelik iki haftalık hızlandırılmış eğitim verdi.

Kız İmam Hatip ve Erkek İmam hatip liselerinde 200’ü bayan,220’si erkek olmak üzere toplam 420 meslek dersleri öğretmenlerine Kahramanmaraş Müftülüğüne bağlı Kur’an Kursu öğreticisi bay ve bayan din görevlilerinden oluşan 20 kişilik ekip tashih-i huruf dersini başarıyla vermenin mutluluğunu yaşadı.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Milli Eğitim müdür Yardımcısı Ahmet Sarıtürk, İl Müftü Yardımcısı Fırat kahraman, Kız ve Erkek İmam hatip Liseleri Müdürleri Yusuf Dönmez, İsmail Direk ile birlikte kursun son gününde verilen eğitimi yerinde incelediler. Eğitmen Müftü Celal Sürgeç, öğretmenlere verilen derslere zaman zaman kendisi de katıldı. Doğu kent Camii İmam hatibi hafız Ali Sarıkaya’nın “ Karia süresi” üzerinden öğretmenlere verdiği eğitimden bir hayli memnun olduğu gözlendi.

İl Müftüsü Celal Sürgeç, Milli eğitime bağlı okullarda ders veren öğretmenlerin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur’an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek ve Kur’an-ı Kerimi güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla bu kursun düzenlediğini söyledi.

Müftü Sürgeç, Kur’an-ı Kerimin usulüne uygun okumanın çok önemli olduğuna işaret etti, şöyle konuştu; “Hazreti Kur’an güzel okunduğu zaman insanlara tesir ediyor. Hocalarımız bizler için çok önemli. Onlar evlatlarımızı yetiştiren eğitim gönüllüleri. Özellikle İmam hatiplerde temelden eğitim alan öğrencilerin Kur’an-ı Kerimi usulüne göre okumaları çok önem arz ediyor. Hızır aleyhisselam kıssasında yani Kur’an-ı kerim bize ne anlatıyor. Bir konuda gerçekten daha mütehassısı varsa daha iyisi varsa onun unvanına bakmadan onda olan bilgiyi almak Kur’an-ı Kerimin ahlakıdır. Burada 6 ay eğitim alan görevlilerimiz yoğun bir şekilde Tashih-i Huruf kursu alırlar. Bu kurslar içerisinde maharicihurf, sıfatı huruf, tecvit, talim, yüzüne okuma, ezberler aynı zamanda musiki, makam dersi aldıktan sonra bir imtihana tabi tutulurlar ki, kim bu kursu başkasına verebilir. İşte bu arkadaşlar başkalarına verebilir rüştünü ispat edenler ve öğreticilik belgesini alanlardır. ”dedi

İl Müftüsü Celal Sürgeç yeterlilik imtihanlarında en zayıf olanların ilahiyat Fakültesi mezunlarının olduğunun da altını çizdi.

Kursiyer öğretmenler ise bu kursun başta kendilerine ve öğrencilerine faydalı olacağını ifade ettiler. Meslek dersleri öğretmenleri kısa zamanda çok büyük aldıkları eğitimi öğrencilere en iyi şekilde vereceklerini belirttiler. Özellikle bayan öğretmenler Müftü Celal Sürgeçten bu kursların devamını dilediler.

Hartlap Çok programlı Lisesi Meslek dersleri öğretmeni Namer Akdağ kursun verimliliği açısından son derece verimli geçtiğini, bu konuda akışı sağlayan gerek diyanete, gerek Milli eğitime teşekkür ettiklerini söyledi.

Kanuni İmam hatip Ortaokulu Müdürü ve meslek dersleri öğretmeni Orhan Güzel, Tashih-i huruf kursundan çok büyük verim aldıklarını ifade etti; “böyle güzel bir kurs hizmetin yapılmasında emeği geçen İl Müftülüğümüze ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze katkılarından dolayı şükranlarımızısunuyoruz.” Dedi

Bayan meslek dersleri öğretmenlerine kurs sonunda Diyanet İşleri Başkanlığınca gönderilen Kur’an-ı Kerim hediye edildi.



HACI ALİ GÜNEÇIKAN

DİYANET TV 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.