Mehmet Görmez'den Şehit Ailelerine Umre Mektubu

Mehmet Görmez'den Şehit Ailelerine Umre Mektubu

Kamuajans.com - Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Başkanlık tarafından umreye götürülecek şehit ailelerine kendi imzasıyla birer mektup gönderdi.

Kamuajans.com - Şehit aileleriyle bir araya geldiği iftar programında şehit eşlerinin, annelerinin ve babalarının umreye götürüleceğini açıklayan Görmez, daveti ailelere mektupla iletti.

AA muhabirinin Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, gruplar halinde umreye götürülecek şehit ailelerine Görmez imzalı mektuplar, yolculuk tarihine göre gönderilmeye devam edecek.

"Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Aziz şehidimizin kıymetli ailesi" sözleriyle başladığı mektubunda Görmez, şu ifadelere yer verdi:

"Hayat Kitabımız Kur'an, Allah'ın varlığına ve birliğine canıyla şehadet edenlere 'şehit' adını vermiş, Sevgili Peygamberimiz de şehadetin Allah katında peygamberlikten sonra erişilebilecek en yüksek mertebe olduğunu belirtmiştir. Evlatlarını, milletimizi yüce kılan değerler uğruna feda eden sizler, her türlü saygı ve takdiri hak ediyorsunuz. Bizler biliyoruz ki bir milletin şehitlerine göstereceği en öncelikli vefa, onların, uğruna canlarını verdikleri değerlere saygı göstermek ve geride bıraktıkları başta ailesi olmak üzere tüm emanetlerine sahip çıkmaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, şehidimize vefa borcumuzun bir nişanesi olarak şehidimizin anne-babasını ve eşini, Başkanlığımızın umre organizasyonu ile kutsal topraklarda misafir etmek ve hayır dualarını almak arzusundadır. Umuyoruz ki kutsal toprakların manevi iklimi bir nebze de olsa hem sizin hem de millet olarak hepimizin gönlünü ferahlatacak, acılarımızı azaltacaktır." 

Burcu Çalık
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.