MBSTS Kökten Kaldırılsın!

MBSTS Kökten Kaldırılsın!

Kamuajans.Com – Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı, Diyanet'in MBSTS'ini eleştirerek sendika olarak kaldırılmasını istedi. Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı, camiada her geçen yıl biraz daha tepkiyle karşılanıyor. Alınan notların üç yıl geçerli olduğu göz önüne alınırsa her din görevlisi daha yüksek puan alabilmek ve amaçlarına ulaşmak için hemen her yıl MBSTS trafiğini yaşıyor.

ÖSYM tarafından düzenlenen sınav camiada fırtınalar koparmaya devam ediliyor...MBSTS sınavın, hem zorluğu ile hem de başvuru ücretlerinin yüksekliği ile adayların gazabına uğradı. Genel olarak düşük gelen notlar, yeteri kadar çalışma ortamı bulamama ve ulaşım şartları gibi bir çok sebep din görevlilerinin yoğun tepkisine neden oluyor...

MBSTS SINAVINA NEDEN GEREK DUYULUYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı 07 Nisan 2018 Cumartesi günü saat 14.00’da 34 ilde yapılacağı ilan edilmiştir. Oysaki önceki yapılan MBSTS sınavları müracaat eden adayların nüfusa kayıtlı oldukları illerde yapılmaktaydı.

Arabacı,Bu yıl yapılacağı ilan edilen sınavın illerden alınarak bölge illere taşındığı anlaşılmaktadır. Sınavın yapılma şekli Bölge düşüncesinden vaz geçilmeli en azından görevli düşünülerek illerde yapılması sağlanmalıdır.

Diyanet çalışanlarına Sınav ücretlerinin getirdiği külfet yetmezmiş gibi sınav merkezlerinin bölgelere alınması ise maddi olarak sınava girecek adaylara ayrı bir külfeti de beraberinde getireceği muhakkaktır.

Türk Diyanet Vakıf Sendikası olarak; MBSTS sınavlarının görevliye bir faydasının olmadığını, görevliyi rencide ettiğini, sınav stresinden ve maddi külfetinden başka bir getirisinin olmadığı kanaatini taşıyoruz.

Bunun için MBSTS sınavlarına kökten karşı duran bir sendikayız. Bu sınavların iptal edilmesi ve yürütmenin durdurulması için Diyaneti mahkemeye vermiş de bir sendikayız.

Çünkü MBSTS sınavları görevliyi maddi ve manevi olarak rencide etmektedir. Görevliyi Başarılı veya Başarısız duruma düşürmektedir. Görevliye faydasından çok zararı vardır. Ayrıca bu sınav sistemi hiç bir kurumda da yapılmamaktadır.

Başkan Arabacı, Bu sınav sonuçlarına göre alınacak puanlar ne olursa olsun gerek nakil olmak, gerekse hacca ve umreye gitmek için müftülüklerde tekrar mülakat yapılmaktadır. Yine adamı olan az puan alsa da işini yapmakta, adamı olmayan, torpili olmayan yüksek puan alsa bile istediği yere gelememektedir. Bu sınav görevliye bu haliyle bir zulümdür."dedi

2018 yılı MBSTS sınav ücretini 125 tl yapan ÖSYM’yi kınıyorum."dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.