Kur’an Kursları Koordinatörler Semineri

Kur’an Kursları Koordinatörler Semineri

Kamuajans.com - Diyanet İşleri Başkanlığı 4-6 yaş Kur’an Kursu öğreticilerinin eğitim kalitesinin arttırılması ve eş zamanlı çalışma ortamının oluşturulması amacıyla koordinatörlere hizmet içi eğitim vermeyi planlıyor.

Kamuajans.com - Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 4-6 yaş Kur’an Kursu eğitimi, ilgi ile izlenen ve rağbet edilen en önemli yaygın eğitim faaliyetleri arasında yer alıyor.

Başkanlık bu faaliyetin gerçekleşmesinde bu güne kadar görülen eksik ve ihmalleri bir bir not alıp var olan açıkları giderme konusunda hatırı sayılır bir yol aldı.  

Bu nedenle gerek eksikliklerin giderilmesi gerekse eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve eş zamanlı hareketle bütünlüğün sağlanması amacıyla 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu Öğreticilerinin ‘hizmet içi eğitim programlarının düzenlenmesi, öğreticilerin ve kurslardaki eğitim faaliyetinin koordinasyonu için’ il ve ilçelerde çalışmalar yapacak koordinatörlere hizmet içi eğitim vermeyi planladı.

Bu plan dahilinde ilk aşamada koordinasyonu sağlayacak personelin isimlerinin belirlenmesi amacıyla il müftülüklerinden aşağıda belirtilen maddeler çerçevesinde çalışma yapmaları istendi:

“İl merkezlerinden en fazla iki (2) kişi olmak üzere, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarının en yoğun olduğu ilçeler de dikkate alınarak

1. Şube müdürü,

2. Eğitim/Din hizmetleri uzmanı,

3. Vaiz,

4. 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarının koordinesinde halen görev yapmakta olup genel idare sınıfında çalışan personelden aktif olarak çalışabilecek olanların ek listede yer alan il kontenjanları oranında tespit edilmesi gerekiyor.

Tespit edilen isimlerin ise en geç 30 Mart 2017 Perşembe günü mesai bitimine kadar Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yönetim Sistemi (EHYS) Hizmet İçi Eğitim Modülünde yer alan “4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları Koordinatörler Semineri” bölümüne girilerek Genel Müdürlük bilgilendirilmesi istendi. 




dinihaberler.com - özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.