Kur'an Kursu Öğreticiliğinde Yeni Standartlar Mı Geliyor?

Kur'an Kursu Öğreticiliğinde Yeni Standartlar Mı Geliyor?

Kamuajans.com - Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 2.İlçe Müftüleri Kongresinde Kur'an Kursu Öğreticileri ile ilgili çok önemli açıklamalar yapan Tarsus İlçe Müftüsü standartların geliştirilmesi hususunda bir takım bilgiler vermişti.

Kamuajans.com - Kur'an Kursu öğreticilerini yakından ilgilendiren söz konusu tekliflere Diyanet camiasınca yoğun destek geldi.

A - Kur’an Kursu Öğreticiliğine yeni standartlar getirilmesi, kalite ve liyakata dayalı öğretici görevlendirilmesi camianın en büyük beklentisi.

Bu meyanda Kur'an Kursu öğretici alımlarında Lise mezunu veya Açık öğretim 2 yıllık mezunların istihdamına son verilmesi, 4 yıllık anaokulu mezunlarından pedegojik formasyona haiz öğreticilerin atanması isteniyor. 

B - 4-6 yaş Kur’an Kursu Öğreticilerinin yanısıra Fahri Kur'an Kursu öğreticileri de unutulmadı. 

Fahri görevlendirmelerde, 657 sayılı devlet memurları kanununda Vekil öğretmenlere uygulanan usullerin baz alınması, ücret ve SGK tahakkuklarının iyileştirilmesi temennisi ağırlık kazanıyor.  

C - İlahiyat Fakültesi mezunu Kur’an Kursu Öğreticilerinin unvanlarının Kur’an Kursu Öğretmeni şeklinde değiştirilmesi istenirken bir diğer önemli konu ise 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları oldu.

D - 4-6 grubu öğrenci kayıtlarında Diyanet İşleri Başkanlığımızın veri tabanı ile Milli Eğitim Bakanlığının veri tabanı eşgüdümlü hale getirilmesi isteniyor. 

E - Anaokullarının zaruri hale getirilmesinin gündeme geldiği bu günlerde önümüzdeki sene Müftülüklerimizin kontrolünde bulunan 4-6 yaş grubu eğitimini tamamlayan öğrencilerin Anaokulu eğitimi kapsamında değerlendirilmesi konusunda Diyanet Hukuk Müşavirliğinin gerekli çalışmaları tamamlayıp hükümete kanun teklifinde bulunması arzulanıyor. 

Yeşim Balçiçek

dinihaberler.com - özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.