İslamofobi, Avrupada Moda Oldu!

İslamofobi, Avrupada Moda Oldu!

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Hz. Muhammed’e hakaret eden İngiltere'nin aşırı sağcı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) lideri Gerard Batten’ı “barbar, saygısız ve kendini bilmez densizin biri” olarak niteledi.

Basın Açıklaması yapan Hasan Türüt, Cumartesi ülkenin kuzey doğusundaki Sunderland kentinde aşırı sağ eğilimli futbol taraftarlarının oluşturduğu Demokratik Futbol Gençler Birliği (DFLA) tarafından düzenlenen gösteriye katılan densizin ne kadar rezilleştiği görülmüştür,  ifadeleri ile eleştirdi.  

Avrupa’da İslam karşıtı olmanın adeta moda haline geldiğini belirten Türüt, şunları söyledi: “Gün geçmiyor ki hem içeride hem de dışarı da dinimize ve değerlerimize küfredilmemiş olsun. Ülkemiz de dinimize zarar veren bazı cemaat adamları, Avrupalı islamofobik düşünceli kişilerle aynı zararları veriyorlar. Tuvalet taşının (haşa) Allah’la konuştuğunu söyleyebilecek kadar ileri giden zavallılarla, Peygamber Efendimiz’e hakaret ederek siyasi rant umanlar arasında hiçbir fark yoktur. 

İslamofobik düşünceler ticari hayatta da görülebiliyor. İslamofobi, subliminal mesaj yöntemiyle reklamlar, sinema filmleri, MP3 formatındaki ses dosyaları ve çizgi filmler aracılığıyla internet sitelerinde yaygınlaşıyor. Sinema filmleriyle İslamofobi algı oluşturulmaya çalışılıyor. Özellikle 11 Eylül saldırısından sonra artış gösteren İslamofobi, Avrupa da siyasi bir rant olarak değerlendirilmeye başlandı. İslam dininin terörizmle birlikte anılmaya başlanması endişe vericidir. 

İngiliz ırkçı parti liderinin dinimizi hedef alan sözleri basit bir konuşma gibi algılanmamalıdır. Dinimize ve değerlerimize yönelik bu tür saldırılar yeni olmadığı gibi hızla artış göstermekte ve Avrupa da yaşayan Müslümanlar için tehlike oluşturmaktadır. Irkçı liderin İslam karşıtı söylemlerinin kendi partisi içinde olduğu kadar değişik gruplar tarafından da tepki çekmesi dikkat çekicidir. Bakara Sûresi 136. Ayette Cenabı Allah şöyle buyuruyor:  “Deyin ki: “Biz Allah’a, bize indirilene (Kur’an’a), İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve Yakuboğullarına indirilene, Mûsâ ve İsa’ya verilen (Tevrat ve İncil) ile bütün diğer peygamberlere Rab’lerinden verilene iman ettik. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz ve biz ona teslim olmuş kimseleriz.” Kur’an’ı anlamayan, Müslümanları tanımayan zavallıların hezeyanları esef vericidir. Televizyon kanallarını gezerek uydurma hadislerle, Allah’a isnat edilen iftiralarla şovmenlik yapan bazı kişilerin dinimize ve değerlerimize zarar vermek noktasında Avrupalı zekâ özürlülerden ne farkı var?

Diyanet Bir-Sen olarak, ülkemiz de televizyon kanallarını gezerek, internet siteleri ve basın da röportaj, haber, v.s. iletişim kanallarıyla dinimize zarar verenlerin engellenmesini, Avrupa da ise, İslam’ın geniş kitlelere tanıtılması için ciddi çalışmalar yapılmasını istiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı dışarıda daha etkili çalışmalar yapmalıdır.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.