İmamsız Kalan Camiler Atama Bekliyor

İmamsız Kalan Camiler Atama Bekliyor

İmamsız kalan camiler atama bekliyor.2016 Yılı ocak ayından bugüne kadar münhal olup doldurulamayan camilerde ciddi anlamda sıkın yaşanmaya başladı. Yurt genelinde yaklaşık 12 bin din görevlisine ihtiyaç olduğu ,açığın bir tür kapatılamadığı bilinmektedir.

       

     

Yıl içerisinde yaklaşık bin- bin beş yüz görevlin emekli olması,bir kısmının kurum değiştirmesi,yeni yapılan camilerin ibadete hazır hale gelmesi ve FETÖ/PDY soruşturmaları sebebiyle açığa alına görevlilerin de buna eklenmesiyle  camilerde din görevlisi açığı daha da çoğaldı.Diyanet İşleri Başkanlığının 5 bin sözleşmeli imam hatip alımı ile ilgili çalışmalar 15 temmuz darbe girişimi sebebiyle ertelenmişti.

     

 Özel bir tv kanalında  canlı olarak yayınlanan programda Diyanet İşleri Başkanı Görmez :   “Sınavlardaki komisyonlarda görev alan bazı görevliler açığa alındığı için tamamı şaibe altında olmasın istedik. O tamamlanmamış olan sınav yenilecek, herkes daha iyi hazırlanacak sınava girecek ve Eylül ayı sonunda da inşallah herkesin ataması yapılacak ve görevinin başında olacak,şeklindeki açıklaması atama bekleyenlerde büyük sevinç meydana getirdi.

     

Mersin /Akdeniz ilçesi Anadolu mah. yapımı tamamlanan camide görevli bekleyen camilerden birisi.Merkezi ezanın kesilmesiyle ezanda okunmaz olan cami çevresindeki vatandaşları sıkıntıya soktu.Mahalle sakini ve cami cemaati de olan Mehmet DİNÇ :Devletten hiç bir kuruş almadan her şeyi ile hazır hale getirdiğimiz camimize imam istiyoruz.Ezansız imamsız cami olur mu.? Merkezi ezanı niye kestiler. Hiç değilse Mahallemizde beş vakit ezan bari okunuyordu.

         

Mersin müftülüğümüze buradan sesleniyorum kadrolu görevli gelinceye kadar bile olsa merkezi ezan okunmaya devam etmeli dedi.Mahalle sakinleri  kendi imkanları ile yapılan camileri din görevlisin atama yapılacağı günü sabırsızlıkla beklemekte.

             

   Diyanet-Sen Mersin Şubesi olarak bir defaya mahsus tüm camilerimizin imam ihtiyacının karşılanacak sayıda atama yapılarak bu sıkıntının bitirilmesini istiyoruz.C Grubu camilerde çift görevli bulunduracaktı diye beklerken bir çok camide tek görevlinin de olmaması bizleri üzmektedir.Devletimiz güçlü yapısıyla toplumumuzun manevi dinamikleri olan din görevlisi sıkıntısını kısa sürede çözüme kavuşturacağına inanıyoruz.

Kamuoyuna Duyurulur

Ahmet GÖRGÜLÜ 

Diyanet-Sen Mersin Şb Bşk

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.