İmam ve Müezzinleri Sevindiren Gelişme

İmam ve Müezzinleri Sevindiren Gelişme

Kamuajans.com - Bilindiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığı B,C ve D grubu cami görevlileri için Hizmet İçi Eğitim Semineri adı altında Din Görevlileri Buluşması gerçekleştiriyordu. Etkili Din Görevlisi, Etkin Din Hizmeti seminerine katılan din görevlilerinde yaş sınırı aranmamaktaydı. Yanı bütün din görevlileri katılabiliyordu.

Kamuajans.com - Başkanlık yeni bir karar alarak 3. Dönem Hizmet İçi Eğitim Semineri de dahil olmak üzere 01.01.1970 ve sonrası doğumlu olan din görevlileri katılacak. Bu karar emekliliği gelmiş veya yakın olan ve görev süresi 25 yılı bulan din görevlileri böylelikle rahatlamış oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı eğitim planı çerçevesinde; cami hizmetlerini yürüten personelin etkinlik ve verimliliklerini artırmak, görev heyecanlarını ve hizmet kalitelerini yükseltmek, taşra teşkilatında görevli personelle yakın iletişime geçmek ve bilgi paylaşımında bulunmak, ulusal ve küresel düzeyde din ve diyanet hizmetlerinde farkındalık oluşturmak amacıyla Din Görevlileri Buluşması gerçekleştirecek.

Etkili Din Görevlisi, Etkin Din Hizmeti adı altında düzenlenecek olan "4. Dönem Hizmet İçi Eğitim Semineri" 25-29 Aralık 2017 tarihleri arasında  Antalya'nın Serik ilçesindeki Port Nature Luxury Resort Hotelde gerçekleşecek.


B, C ve D grubu camilerde görevlilerinin katılacağı seminere:

1. Kadrolu olup, asaleti tasdik edilmiş olmak,

2. İmam-hatip ya da müezzin-kayyım olarak fiilen görev yapıyor olmak,

3. Halen Başkanlıkça düzenlenen bir kursa katılıyor olmamak,

4. Cami cemaati ve çevresiyle iletişim kabiliyeti yüksek olmak,

5. Cami cemaati yoğun olup, görev yaptığı camide vaaz yapabiliyor olmak.

6. 01.01.1970 ve sonrası doğumlu olmak;

4. Dönem seminere katılacak olan personel isim listesi müftülüklerce özel duyurulacaktır.

Dinihaberler.com / Özel Haber 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.