İlahiyat Önlisans Mezunlarının Lisans Tamamlama Başvuruları Başladı

İlahiyat Önlisans Mezunlarının Lisans Tamamlama Başvuruları Başladı

Kamuajans.Com – Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, ilahiyat önlisans mezunları için sınavsız lisans tamamlama başvurularının başlaması nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) ilahiyat programından önlisans mezunu adayların, lisans tamamlama başvuru ve tercihlerinin 9-17 Ağustos tarihleri arasında yapılabileceğini hatırlatan Hasan Türüt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun Geçici 77. maddesinde "Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ilahiyat önlisans programından mezun olanlara ilahiyat fakültesi ve aynı programı uygulayan fakültelerde, eşdeğer alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılır. Bu eğitimin usul ve esasları ile her yıl tahsis edilecek kontenjanlar Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenir." hükmü bulunmaktadır. Bu hüküm uyarınca sağlık ve ilahiyat önlisans mezunlarına sınavsız lisans tamamlama hakkı verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan ve bu haktan yararlanacak olan meslektaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.

YÖK’ün internet sitesinden yapılan açıklama da ilahiyat önlisans programlarından mezun adayların başvuru da bulunabileceği lisans tamamlama için işlemler başladı. İlahiyat önlisans programından mezun adaylar ilk defa bu haktan yararlanacak. Başvuru ve tercih işlemlerinin başlaması nedeniyle teşkilatlarımızda çalışan ilahiyat önlisans mezunu bütün meslektaşlarımızın geciktirmeden başvurularını yapmalarını hatırlatmak istiyorum.

YÖK’ün açıklamasına göre, Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan ve 18 Mayıs 2018'den önce ilahiyat önlisans programından mezun olan tüm meslektaşlarımız başvuru da bulunabilecek. Meslektaşlarımız, başvuru ve tercihlerini 17 Ağustos Cuma günü saat 17.00'ye kadar YÖK'ün resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığıyla yapacaklarından son güne bırakmamalarını özellikle tavsiye ediyorum. Meslektaşlarımız, YÖK’ün internet sitesi üzerinden yaptığı duyuruyu dikkatle inceleyerek başvurularını yapsınlar. Yığılma nedeniyle sistem de yaşanabilecek olası bir olumsuzluk halinde meslektaşlarımızın mağdur olmamaları açısından şimdiden başvurularını yapmalarında yarar var.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.