Hafızlık İcazet Merasimini “Şova” Benzetenleri Kınıyoruz

Hafızlık İcazet Merasimini “Şova” Benzetenleri Kınıyoruz

Kamuajans.Com – Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Rize Müftülüğü tarafından düzenlenen 3. Hafızlık İcazet Merasim töreni hakkında yapılan yersiz eleştirilere cevap verdi.

 Yazılı basın açıklamasında kamuoyunu bilgilendirmenin zorunluluğuna dikkat çeken Türüt, eleştirilerin yersiz ve maksatlı olduğunu söyledi. Ulusal yayın yapan muhalif gazetelerin birinin köşe yazarı tarafından Rize’de düzenlenen Hafızlık İcazet Merasiminin sulandırılmaya çalışılarak farklı mecralara çekilmeye çalışıldığını belirten Türüt, şu ifadelere yer verdi: “Müftülüğümüzce düzenlenen, Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş’ın da katılımıyla gerçekleştirilen 3. Hafızlık İcazet Merasiminde 366 hafızın yaptığı yürüyüşü “ortaçağ görüntüsü” diye eleştirerek sulandırmaya çalışan söz konusu yazarın 2 Ağustos 2018 tarihli yazısında, “Diyanet önderliğinde şeriat şov!” başlığıyla merasim törenini sadece sulandırmakla kalmamış aynı zaman da bu anlamlı töreni şova benzeterek mecraından çıkarmaya çalışmıştır.

Masum bir yürüyüşü, neredeyse terörist bir yürüyüşe benzetecek kadar ileri giderek yazdığı yazısında genç hafızları rencide etmiştir. Bu yürüyüş, ne bir tarikat geçidi, ne de bir şovdur. Ancak söz konusu yazar, mensubu bulunduğu siyasi fikir bağlamında kendine yakışanı yazmıştır. “Tarikat kılıklı şov” benzetmesi, Sayın yazarın içindeki öfkenin patlamasının bir sonucudur.

Hafızlık İcazet Merasimi için yapılan tören yürüyüşü, genç evlatlarımızın hafızlık heyecanı ve cübbeleriyle yaparak sonlandırdıkları anlamlı bir yürüyüştür. Bu yürüyüş, hiçbir tarikatın yürüyüşü olmadığı gibi, hiçbir siyasi partiyi temsilen de yapılmamıştır. Bu yürüyüşe, genç hafızlarımızın cübbeleriyle yürümelerinin, genç kızlarımızın inançları gereği kendi tercihleri olan giysileriyle katılmalarının, Sayın Cumhurbaşkanı’nı hapse götüren “Asker Duası” şiirinin okunarak yürünmesinin, ayrıca bir binanın üstünde Sayın Cumhurbaşkanı’na ait afişin yer almasının “şeriat, tarikat, siyaset” kavramlarıyla hiçbir ilgisi yoktur. Ayrıca mehter takımının çaldığı Asker Duası’nın dizelerini ayrı ayrı manalara çekmek son derece yanlıştır. Bu dizelerden hiçbir Müslüman gocunamaz.

Genç hafızlarımızı rencide etmek, düzenlenen yürüyüşü aşağılamak ve karalamak için algı oluşturmaya çalışan söz konusu gazetenin malum köşe yazarı bilmez ki bu tören normal koşullarda yapılması gerektiği gibi düzenlenmiştir. Hafızlar, geleneksel olarak cübbeyle icazet alırlar. Çarşaflı peçeli genç hafızlarımız bizim evlatlarımızdır. Bu malum gazeteci yazara sormak istiyorum; Kur’an’ın tamamını ezberleyerek hıfzını tamamlamış olan kızlarımız Kur’an’ın ahkâmına aykırı bir kıyafetle mi sokaklara çıkacaklardı.

Rize’de kötü bir şey yapılmadı. Bir ahlaksızlık olmadı. Ecdadımızdan kalan hafızlık geleneği yaşatıldı. Dolayısıyla Türkiye’nin bu görüntülerden alınacağı veya korkacağı hiçbir şey yok. Malum gazeteci, burada yapılan etkinliği yanlış anlatmakta ve topluma karşı yanlış algı oluşturmaktadır. Hiçbir sakıncası olmayan bir programı kötülemekte ve halkımızı korkuya ve endişeye sevketmektedir. Onun bu yazısı son derece vahimdir. Endişe ve panik havası oluşturmaya yönelik kasıtlı ve art niyetli yazılmış bir yazıdır. Bu gazeteci yazar açıkça suç işlemiştir. Kendisi, yazdığı gazete ve aynı gazetenin internet sitesi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.