Hafızlık Eğitimi Alan Çocuk Sayısı

Hafızlık Eğitimi Alan Çocuk Sayısı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Türkiye genelinde 70 bine yakın çocuğun hafızlık eğitimi aldığını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, "Biz her yıl Ocak ayında, Temmuz ayında ve Ekim ayında hafızlık sınavları gerçekleştiriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın kurmuş olduğu hafızlık tespit komisyonlarında hafız olduklarını ispat eden yavrularımız hafızlık belgesi alıyorlar. Bu hafızlık belgesinden sonra genel olarak alışkanlığımız mezuniyet, ama bizim geçmişimizden gelen bir hicazet cemiyetidir, bunu muhafaza ediyoruz. Bugün Kırıkkale ilimizde çok güzel bir ana şahit olduk. Çok kıymetli hafızlarımız en büyük camimizde muhterem cemaatimizin büyük teveccühü ile beraber İl Müftülüğümüzün organize etmiş olduğu hafızlarımızın bu güzel gününe şahit olduk" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.