Hac'da Görev Alacak Sağlık Personeli

Hac'da Görev Alacak Sağlık Personeli

2019 Hac Organizasyonunda Sağlık Personeli olarak görev almak için müracaatlar 21-25 OCAK 2019 tarihleri arasında alınmıştı. 2019 yılı hac organizasyonu sağlık ekibinde görevlendirilmek üzere usulüne ve şartlarına uygun olarak müracaat eden personel Diyanet İşleri Başkanlığınca bölge merkezi olarak belirlenecek yer ve tarihte (doktor, diş hekimi, eczacı ve diyetisyenler hariç) test sınavına tabi tutuldular.

02 Mart 2019 tarihinde yapılan Hac Organizasyonu Sağlık Personeli yazılı sınavı sonuçları Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü sitesinden açıklandı.

Test sınav sonucuyla birlikte Branşlara göre mülakata çağrılma durumu da belli oldu. Sınava katılan Sağlık Personelleri yazılı sınav sonuç ve mülakata çağrılma durumunu http://hac.gov.tr/GorevliWeb/Sayfalar/sorgular/SaglikTestSonucSorgulama.aspx adresinden öğrenebilirler.


GÖREVLENDİRMELERE İLİŞKİN HUSUSLAR

1. Sağlık ekibinde görev almak isteyen personelin yurt dışında en az 50 gün kalabilecek durumda olması,

2. Test ve mülakat sınavında başarılı olanlardan;

a) Daha sonra istenecek olan bilgi ve belgeleri temin edemeyenlerin,

b) Hac organizasyonunda verilecek görevi yapmasına mani herhangi bir durumu bulunanların,

c) Belirlenen şartlardan bir veya birkaçını taşımayan/kaybedenlerin,

ç) Karı-koca oldukları tespit edilenlerin (içlerinden biri feragat etmediği takdirde), Görevlendirme işlemlerinin yapılmayacak, şayet yapılmışsa hangi aşamada olursa olsun iptal edilecek, hakları bir sonraki seneye devredilmeyecektir.

d) Yanlış beyanda bulunduğu veya belgelerinde tahrifat olduğu anlaşılanlar hakkında kanuni işlemlerin yapılması için kurumlarına bilgi verilecektir.

4. Başhekim, başhekim yardımcıları, başhemşire ve başhemşire yardımcıları hariç, hac organizasyonunda görev alacak sağlık personelinin branşlardaki sayıları ihtiyaç nispetince Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecektir;

a) Acil tıp, aile hekimi, anestezi, cildiye, dahiliye, diş hekimi, fizik tedavi, genel cerrahi, göğüs hastalıkları, göz, intaniye, kadın doğum, kardiyoloji, KBB, nöroloji, ortopedi, psikiyatri, radyoloji, üroloji uzmanı doktor ve pratisyen doktor; diyetisyen ve eczacı,

b) Ortez-protez, röntgen, anestezi, diş, laborant ve tıbbi cihaz tamir teknikeri/teknisyeni; ATT (acil tıp teknisyeni-paramedik), toplum sağlığı (sağlık memuru) hemşire (ebe, ebe-hemşire), eczacı kalfası, sterilizasyon ve hastabakıcı-hizmetli, görevlendirilecektir.   

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.