Fahrilere ve Vekillere Seçim Öncesi İyileştirme

Fahrilere ve Vekillere Seçim Öncesi İyileştirme

Kamuajans.com - Diyanet işleri başkanı Erbaş ve bakan Zeybekçi dün Stk temsilcileri ile bir araya gelmişlerdi.Kulislerde Erdoğan'ın talimatını bakan Zeybekçi dile getirecekmi diye konuşulurken Erbaş'ın bizzat talimat aldığı haberlerini aldık.

Kamuajans.com - Biz Vekil İmamların mağduriyeti 4C sigortalı olmamıza rağmen 657 tabi kadro karşılığı ama maaş 4C üzernden verilmeyip asgari ücret düzeyinin biraz üstünde Fahri kardeşlerimiz 30 bin kişi. Bunlar 10 gün sigorta yatırılıyor, vekiller gibi değil. Onlar her yıl 8 ay çalışıp ertesi yıl komisyonu sınav KPSS ve Diyanet'te açılmış 600 bin kişi arasında 60 puan kazanan sadece vekil imam olabiliyor. Bu zulüm haksızlık. Son kez telafi edilmesini 4C'de bizi mağdur ettiler. Geçtiğimiz yıllarda gece yarısı mecliste vekil imamlara kadro çıktı o zamanki FETÖ'cüler elimizden alarak son kez kendi adamlarını kadroya aldılar. Son 4C 657 tabi sigortalı kimse kalmayacak dendiği halde Cumhurbaşkanımızı yanılttılar. Sadece özelleştirmedeki 4C 5-10 bin kişiyi kapsadı. Alanı daraltıp iktidar içindeki bu müjdeyi gönül vermiş bu davadan insanlarını hüsrana uğrattılar. Bundan Sayın Cumhurbaşkanımızın haberi talimatı var fakat yetkililer bunu kulak ardı ediyor. 

Değerli Fahri Kur'an Öğreticisi kardeşlerimiz.Daha önce sizlerle ilgili haberler yaptığımız için ve bunuda Facebook gruplarımızda paylaştığımız için yoğun olarak tarafınızdan bilgi isteği oluyor. Bu gönderiyi ve haberi başa tutturarak olabilecek yeni gelişmeleri anında burada duyuracağız inşallah.Şimdi geçmişte ne olmuştuda ümitlenmiştik sizin adınıza ve güzel haberler vermiştik.Haberleri bu konu başlığı altında toplayalım ve Fahrilerle ilgili ilk haberleri alacağınız kaynak burası olsun.Hem Facebook gruplarımızda hemde yeni kurduğumuz bu sitemizde sizin sorunlarınızla ilgili onlarca haber paylaştık.Eski takipçilerimiz bu haberlerimizi okudular.Yeni takipçilerimiz göremiyorlar çünkü sitemizin teması daha fazla kullanıcı dostu olması açısından yenilendi hosting bize özel kılındı.Bu arada bizde teknolojinin acizliğine uğrayarak 2 aydır yayında olan sitemizin 1000 den fazla haberini maalesef yeni sunucularımıza taşıyamadık.Geçmiş Fahri haberlerimizi sizin için uğraşarak buraya koymayı vede bundan sonra elde edeceğimiz haberleri buraya koymayı kendimize borç edindik.Şahsi fikrimize göre Fahriler hakkında sadece iyileştirme yapılacağı öngörülmekte.5 senelik Fahrilere kadro gelirse sizlerle beraber bizde şaşıracağız.

16 kasım 2017 tarihinde Fahrilerin sorunları mecliste uzun tartışmalara neden oldu.En azından iyileştirme yapılması baskısı ile karşılaştı hükümet.

21 aralık 2017 tarihinde Fahrilere kadro verileceği kulislerde konuşulmaya başladı ve bu haber ajanslara düştü.

3 şubat 2018 tarihinde Fahrilere yeni hakların geleceği en etkin ağızlardan dile getirildi.

4 şubat 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fahrilere beklenen müjde geldi.En azından ilk aşamada iyileştirme öngörüldü.

7 şubat 2018 tarihinde Fahri öğreticiler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile grup toplantısında görüştüler.Erdoğan müjdesini yeniledi.Hatta Diyanet İşleri Başkanına emir verdi.'''Fahrilerin durumlarının böyle olduğunu bilmiyordum,derhal düzeltin''' dedi.

11 şubat 2018 tarihinde Fahri öğreticiler Cumhrbaşkanı Erdoğana bir kez daha neler yapılması gerektiği hakkında hatırlatma sundular...

Şimdi;

Eminizki sayın Erdoğan'ın bu sözleri ve düzeltin isteği Diyanette karşılık bulacaktır.Ama maalesef Türkiye'de bürokrasi çok geç işliyor.Bu iş uzadıkça ve haklar verilmedikçe eminizki sayın Erdoğan rahatsızlık duyuyor.Önemli olan unutturmamak.


GEÇEN GÜNLERDE BU GELİŞMELER AKABİNDE BİZDE ANTENLERİMİZİ HEM DİYANETE HEM İÇ İŞLERİ BAKANLIĞINA VE HEMDE CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA ÇEVİRDİK VE HABER BEKLEDİK SİZLER GİBİ..

Aslında henüz gerçekleşen bir durum yok.Ama güzel haberlerimiz var.Daha öncede belirttiğimiz üzere kurumun bizatihi içinde görev alan kardeşlerimiz var.Diyanet işleri başkanı Erbaş ve bakan Zeybekçi dün Stk temsilcileri ile bir araya gelmişlerdi.Kulislerde Erdoğan'ın talimatını bakan Zeybekçi dile getirecekmi diye konuşulurken Erbaş'ın bizzat talimat aldığı haberlerini aldık.Peki neydi bu talimatın içeriği ve önem derecesi.Bildiğiniz üzere yakın bir zamanda erken seçim kararı alındı.Şu an kurumda 15bin fahri Kur'an kursu öğreticisi fiilen görev almakta.Fiilen görev yapmayan fahri öğreticilerin sayısı ise 8500 civarında.Kadrolu ise 22bin Kur'an kursu öğreticisi bulunmakta.Bir kadrolu öğreticinin maliyeti beş fahrinin maliyeti kadar.Erbaşta bu hesaplama ile görev yaptığı sürece kadro verilmesi olayını bırakın iyileştirmelere bile sıcak bakmadığını bizzat her yönüyle belli ediyor.Aslında bu güzel habermi kötü habermi bilmiyoruz Erbaş seçimlere hafta kalana kadar iyileştirme yapmazsa ki aynı iyileştirmeler vekilleride içeriyor olacak seçimleri görev başında iken göremeyebilir.Bir nevi yakın çevresinin suyu ısındı yorumunda bulunmaları da Erdoğan'ın talimatlarını görmezden gelmesi.Seçim arefesinde artık iyileştirme olacağı büyük ihtimal olarak olarak görülmekte ve iyileştirmenin kadro vermek kadar olmasada mevcut durumun tüm mağduriyetlerini gidermesi bekleniyor.Yine ilk haberi alır almaz paylaşıyor olacağız.Bu bir analiz haberdi.Umarım çok yakın bir zamanda kararnamesinide yayınlama imkanı buluruz... 

MECLİS GENEL KURULUNDAKİ DEĞİŞİKLİK

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

Görüşülmekte olan Kanun Teklifinin 7 nci maddesiyle 633 sayılı Kanuna eklenmesi öngörülen geçici 18 inci maddesinin birinci fıkrasının aşağıdaki şekilde değiştirilmesini arz ve teklif ederiz.

Mahir Ünal (Kahramanmaraş) ve Arkadaşları

"30/6/2013 tarihi itibarıyla Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında vekil Kur'an kursu öğreticisi olarak görev yapmakta olanlar ile 4/5/2005 ile 30/6/2013 tarihleri arasında en az üç ay süreyle Başkanlığa bağlı Kur'an kurslarında vekil Kur'an kursu öğreticisi olarak görev yapmış olanlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde müracaat etmeleri hâlinde, yeterlilik belgesine sahip olmaları koşuluyla Başkanlık tarafından Kur'an kursu öğreticisi kadrosuna atanırlar. Bu madde uyarınca memur kadrolarına atananların beş yıl süreyle başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamaz."

DEĞİŞİKLİĞİN ANLAMI

Plan ve Bütçe Komisyonundan geçen metinde, vekil Kuran Kursu Öğreticisinin yanı sıra vekil imam hatip ve vekil müezzin kayyım olarak çalışanlara da kadro verilmesi öngörülüyordu.Genel Kurulda verilen ve kabul edilen önergeye göre sadece vekil Kuran Kursu öğreticilerine kadro verilmesi kararlaştırılmıştır. Vekil imam hatip ve vekil müezzin kayyım olarak çalışanlar, kapsamdan çıkarılmıştır.

“Bizler, kadrolu 657 tabi 4 C sigortalı fakat maaşimiz  3/2 üzerinden 4 C maaşı değil askeri ücret uzerinde açıktan vekil imam ve vekil müezzin koydum olarak  cami  mihrap  kursu sevdalisi azmi ile görev yapan vekil imamlar, müezzin kayyımlar  Şu an güncel olan KPSS-DHBT 60 alma şartıyla  sözlü mulakatlarla  ile görevlere gelen seçkin kiraat sahip gorrvliler puanlarımızın süreleri geçmeden ve verilmeyen haklarımız için lütfen harekete geçin. Bizler, isteyerek bu mesleği seçtik ve Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görevlendirme beklemekteyiz” dedi.

“2013 yılının yaz aylarında Meclis’te kabul edilme aşamasına gelen kadro taleplerinin torba yasadan son anda çıkarılıp, kadroya geçme hayalleri suya düşen Vekil İmam Hatip, Müezzin ler için kadro talepleri konusunda 6 YIL DİR HERGÜN SESLERINI DUYURMAYA GAYRET İÇİNDE CIRPINAN 6 YİLDİR EN AZ KİMLER GÖREVİ BİTTİ İŞSİZ KALDI YENİ ARAYIŞLAR İL İLÇE KISA UZUN SÜRE DEMEDEN ARAYIŞ İÇİNDE HİZMET ETMİŞ 6 AYLIK BİR YILLIK İKİ YILLIK VERİLEN HER GÖREVE HAYIR DEMEDEN AİLE ES COLUK COCUKLARINDAN AYRILARAK ONLARA İS GARANTİ OLMADIĞI İÇİN BOYNU BÜKÜK HALDE AILELERINE MAHSUN  ŞEKİLDE BOYNU BÜKÜK HALDE HAYATA TÜTÜN MAYA ÇALIŞAN BU KİŞİLERE SENDİKA SİYASET SEÇİM ÖNCESİ AKP VE MHP SÖZÜ VARDIR  Diyanet-Sen olarak son KPDK DA ŞARTLARINDA OLAN BU HAKKIMIZSON kez bu isteğimizi yineliyoruz” 

TBMM gündemine alınması için bir girişimde olacaklarını söylediler.VEKIL İMAMLAR AKP GENEL MERKEZ VE MHP GENEL MERKEZ DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE TOPLANMA KARARI ALMISLARDIR ÖNÜMÜZDEKİ ÇARŞAMBA GÜNÜ BÜTÜN İLLERDEKİ VEKİL İMAM TEMSİLCİLERİ İLE İLÇELERDEN GELEN SON DEFA SESLERİNİ 24 HAZİRAN ÖNCESİ BU HAKSIZLIĞA GİDERİLMESİNİ

2013 gece yarısı Meclis'te 4B yasası ellerinden alınmış o kazanılmış haklarını geri iade edilmesini isteyen 5 bin mağdur din görevlilerini son kez Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Sesimizi duymasını istiyoruz. Görevde kimisi çaresiz, boşta görev umudu peşinde.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.