Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerinin Mağduriyeti Giderilmelidir

Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerinin Mağduriyeti Giderilmelidir

Kamuajans.com - Din-Bir-Sen Genel Sekreteri Menderes Ateş, fahri Kur’an kursu öğreticilerinin özlük haklarıyla ilgili hakkaniyet ilkeleriyle uyuşmayan pek çok konuyu gündeme taşıdıklarını, bu konular üzerinde çalışma yapılması için Diyanet İşleri Başkanlığına da dosya sunduklarını belirtti.

Kamuajans.com - Din-Bir-Sen Genel Sekreteri Menderes Ateş, Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerinin üvey evlat muamelesine tabii tutulduğunu bu nedenle sorunların her geçen gün büyüdüğünü belirterek yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kur’an kursu öğreticileri asgari ücretin altında istihdam ediliyor. Bugün asgari ücret 1.400 lira. Eğer tam ay üzerinden kesintisiz maaş alırlarsa Kur’an kursu öğreticilerinin aldığı ücret 1.000 lira. Kadrolu ve fahri olarak çalışan Kur’an kursu öğreticileri aynı yerde aynı işi yapıyorlar. Bu bilindiği halde fahri Kur’an kursu öğreticilerine asgari ücretin altında ücret vermek adil midir? Burada bir adaletsizlik yok mu?

Fahri Kur’an kursu öğreticilerinin resmi mazeretlerinde; hastalık, seminer, konferans v.b. gibi görev yerinden ayrılmaları halinde ücretleri kesiliyor. Sigortaları tam yatmıyor. 700 lira ücret alan Kur’an kursu öğreticileri var. Asgari ücretle geçinmenin bile zor olduğu ülkemizde böyle komik bir rakama çalışan fahrilerin sıkıntıları görülmelidir. Kur’an kursu öğreticilerinin mali ve özlük haklarında düzenleme yapılmaması Diyanet’in ayıbıdır. Diğer resmi kurumların hiçbirinde hangi statüde olursa olsun bu şekilde çalıştırılan kimse yok.

Din-Bir-Sen olarak, fahri Kur’an kursu öğreticilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için düzenleme yapılmasını istiyoruz. Fahri Kur’an kursu öğreticilerinin mağduriyetlerini ve çözüm önerilerimizi içeren bir proje üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu dosyası Diyanet İşleri Başkanlığına sunacağız. Amacımız, ister kadrolu ister fahri olsun din adına hizmet veren kardeşlerimizin mağduriyet yaşamaması, huzurlu ve mutlu yaşamalarının sağlanmasıdır.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.