Diyanetteki Geçici Personele Kadro Teklifi TBMM'de

Diyanetteki Geçici Personele Kadro Teklifi TBMM'de

Diyanet İşleri Başkanlığında imam-hatip veya müezzin-kayyım olarak görev yapan vekil veya ders ücreti karşılığındaki öğreticiler için kadro talebi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında imam-hatip veya müezzin-kayyım olarak görev yapan kişiler ile Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında vekil ve fahri olarak veya ek ders ücreti karşılığında öğreticilik görevi yapan kişilerin kadroya atanması için kanun teklifi TBMM’ye sunuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı kuruluş ve görevleri hakkında kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifine dair açıklamalar şu şekildedir:

Diyanet teşkilatında kadrolu imam, sözleşmeli imam, vekil imam, geçici imam, kadrolu öğreticiler, fahri öğreticiler gibi çeşit çeşit statüler bulunmaktadır. Aynı hizmetlerde aynı görevi yapmalarına rağmen statülerinin farklı olması nedeniyle aralarında idari, mali ve sosyal haklar yönünden birçok farklılık bulunmaktadır. Vazifeleri aynı olmakla aldıkları maaş, hakları ve imkânları farklıdır.

Vekil imamlar, aynı şartlarda çalışan kadroluların aldığı maaşın yarısını alabilmektedir. Fahri öğreticiler ise kadrolularla aynı görevi yapmalarına rağmen, aylık 600-700 TL’ye çalışmakta ve sigorta primleri 10-15 gün üzerinden yatırılmaktadır. Aldıkları maaşın yarısı yol parasına giden fahri öğreticilerin, yanlarında çalışan İşkur elemanları kadar hakları bulunmamaktadır.


DİYANET İŞLERİ BAŞKANLI DİB MEMUR ALIMI İÇİN 8 BİN 489 KADRO VERİLDİ

Bu durum Anayasa'yla güvence altına alınan eşitlik ve adalet ilkelerine aykırı olduğu gibi, çalışanların motivasyonunu ve çalışma barışını olumsuz etkilemektedir.

İş güvenceleri olmayan ve sosyal imkanları kısıtlı olan vekil imamlar ve fahri öğreticilerin aile huzuru kalmamıştır. Görev almadan önce liyakat süzgecinden geçen, KPSS ve Diyanet işleri Başkanlığının bütün yeterlilik sınavlarını ve her sene müftülük mülakatlarını hakkıyla geçerek vazifelerini yapan vekil imam ve fahri öğreticiler, kendilerine sahip çıkılacak günü ümitle beklemektedirler.

Hem verilen dinî hizmet açısından hem de bu hizmeti verenlerin emekleri dikkate alınarak vekil, geçici ve fahri çalışanların kadrolara alınmaları sağlanmalıdır.

Bu Kanun Teklifinde; Diyanet İşleri Başkanlığında vekil ve geçici statüde çalışan imam-hatip veya müezzin-kayyımlar ile vekil ve fahri olarak veya ek ders ücreti karşılığı çalışan öğreticilerin ilgili kadrolara atanmaları öngörülmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.