Diyanet, Yurt Dışına 10 Personel Gönderecek

Diyanet, Yurt Dışına 10 Personel Gönderecek

KamuAjans.Com-Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt dışına 10 personel gönderecek.657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 78, 79, ve 80. maddeleri ve Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre Başkanlığımıza tahsis edilen kontenjanlar çerçevesinde yurtdışına personel gönderilmektedir. Baş kanlığımızca, 2017 yılı içinde aşağıdaki tabloda belirtilen konularda yetiştirilmek amacıyla on (10) personel gönderilecektir.

Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt dışına 10 personel gönderecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklama

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 78, 79, ve 80. maddeleri ve Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre Başkanlığımıza tahsis edilen kontenjanlar çerçevesinde yurtdışına personel gönderilmektedir. Baş kanlığımızca, 2017 yılı içinde aşağıdaki tabloda belirtilen konularda yetiştirilmek amacıyla on (10) personel gönderilecektir.

I. Kontenjanların Amacı

Kontenjanlar, yabancı dil eğitimi için değil, kurum personelinin mesleklerine ait hizmetlerde yetiştirilmesi, eğitilmesi, bilgilerinin artırılması, staj, öğrenim ve ihtisas yaptırılması amacıyla tahsis edilmiştir.

II. Başvuracaklarda Aranan Şartlar

Dört yıllık dini yükseköğrenim görmüş olmak,

Başkanlığımız merkez veya taşra teşkilatında, araştırmacı kontenjanı için (adaylık dahil) en az 3 yıl, stajyer kontenjanı için 4 yıl çalışmış olmak,

Birim amirinin olumlu görüşünü almış olmak,

Son üç yıl içinde kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını almamış olmak,

Askerlikle ilgisi bulunmamak,

Kontenjanın kullanılacağı yılın son günü itibarıyla, Dışişleri Bakanlığının bildirimi üzerine uluslararası kurum ve kuruluşlara gönderilecekler ile öğrenim veya ihtisas yapacak Devlet memurları için 40, diğerleri için 50 yaşını tamamlamamış olmak,

Daha önce yurt içinde aynı konuda veya yurt dışında aynı düzeyde eğitim veya öğrenim görmemiş olmak,

Hastalık sebebiyle eğitim ve öğrenimini gerçekleştiremeyeceği genel hükümler çerçevesinde hastalık raporuyla tespit edilenler hariç, bu yönetmelik hükümlerine göre geri çağrılmamış olmak,

"Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmelik" hükümleri gereği araştırmacı kontenjanı için İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, İspanyolca, Japonca, Çince, Farsça ve Arapça dillerinden birinden Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'ndan en az elli (50) puan, Dışişleri Bakanlığınca bildirilecek uluslararası kurum ve kuruluşlara gönderilecekler için İngilizce veya Fransızca dillerinden birinden Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az doksan (90) puan veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan bu puana denk bir puana almış olmak.

Yurt dışına gönderileceklerin yabancı dil bilgisi düzeyini gösterir başarı belgelerinin, kurumlarınca kendilerine bildirilen son başvuru tarihinden önceki iki yıl içinde alınmış olması gereklidir.

III. Başvuracaklardan İstenen Belgeler

Başvuru dilekçesi ve özgeçmiş,

Öğrenim diplomalarının, hizmet içi eğitim ve başarı belgelerinin onaylı suretleri,

Başvurulan kontenjanın eğitim ve araştırma konusuyla ilgili çalışma projesi,

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'ndan en az elli (50) puan, stajyer kontenjanı için İngilizce veya Fransızca dillerinden birinden en az doksan (90) puan veya bunlara denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan belge. Belgelerin son başvuru tarihinden önceki iki yıl içinde alınmış olması gereklidir,

Birim amirinin olumlu görüşünü belirtir yazı ve onaylı hizmet çizelgesi,

Askerlikle ilişkisi bulunmadığına dair belgenin onaylı sureti.

IV. Başvuru Tarihleri ve Başvuru Yapılacak Merciler

Sınava katılmak isteyen adaylar başvurularını 26/07/2017 - 18/08/2017 tarihleri arasında mesai saati sonuna kadar yapacaklardır.

a) Merkez kuruluşundaki görevliler bağlı bulundukları Birimlerine,

b) İl ve İlçe Müftülüklerindeki görevliler bağlı bulundukları İl Müftülüklerine,

c) Dini Yüksek İhtisas/ Eğitim Merkezlerindeki görevli ve kursiyerler bağlı bulundukları Dini Yüksek İhtisas/ Eğitim Merkezi Müdürlüklerine,

d) Yurt dışında görevli olanlar Din Hizmetleri Müşavirlik ve Ataşeliklerine, şahsen başvuruda bulunacaklardır. Yurtdışından müracat eden adayların isim listeleri ve müracaat bilgileri 18/08/2017 tarihi mesai bitimine kadar başvuru mercileri tarafından [email protected] elektronik posta adresine bildirilecektir. Ayrıca müracaat evrakları da ivedilikle posta yoluyla Başkanlığımıza iletilecektir.

e) Başvurular ilgili Birimlerin DİBBYS (İKYS) sorumluları tarafından Başkanlığımız DİBBYS programı üzerinden alınacaktır.

f) Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir,

g) Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır,

h) Başvuruların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır,

i) Kayıt işlemleri gerçekleştikten sonra herhangi bir sebeple sonradan başvuru şartlarını taşımadıkları tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır,

j) Başvuru şartlarını taşımayan, başvuru belgelerini eksik teslim eden, yanlış beyanda bulunan, süresi içerisinde başvurmayan veya süresi içerisinde başvuru belgeleri Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne ulaşmayan adayların başvurusu geçersiz sayılacaktır.

Merkez, Taşra ve Yurt Dışı Teşkilatında görevli olan adayların başvuru evrakıları en geç 29/08/2017 tarihi mesai bitimine kadar başvuru mercileri tarafından APS veya Kargo ile Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne ulaştırılmış olacaktır. Postadaki vaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

V. Sınav Tarihi ve Yeri

Sınav tarihi ve yeri başvuruların tamamlanmasından sonra yapılacak gerekli hazırlıkların ardından Başkanlığımız internet sitesi "DUYURULAR" bölümünde ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecektir. Adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.