Diyanet'ten İngilizce Elifba

Diyanet'ten İngilizce Elifba

Kamuajans.com - Kur'an-ı Kerim okuma beceresini kazandıran derslerin olduğu İngilizce Elifba'yı, Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanlığı hazırladı. Diyanetin İngilizce Elifba'sı, 6 ülkeye gönderildi. Kur'an-ı Kerimi öğrenmek isteyen yabancı öğrencilere kolaylık sağlayacak hizmet için basılan kitaplar, ilk olarak Amerika Diyanet Merkezi'ne gönderildi.

Kamuajans.com - Ayrıca, Kanada, İngiltere, İsveç, İsviçre ve Japonya'ya da yollanan İngilizce Elifba'nın, ilerleyen süreçte başka ülkelere de ulaştırılacağı bildirildi. Diyanet, Kur'an öğretimi için yabancılara yönelik başka dillerde de Elifba hazırlamak için çalışmalarını sürdürüyor. İngilizce'nin yanı sıra, Kazakça ve Rusça için de çalışmalar yürütüldüğü, iki dilde de basım aşamasına gelindiği öğrenildi.

<br />

Yabancı dilde basımı gerçekleştirilen Elifba'lara, dijital ortamda da erişim sağlanabileceği belirtildi.

<br />

<strong>DÜNYANIN HER YERİNDEN TALEP VAR </strong>

<br />

Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Yıldıray Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın her bir köşesinden Diyanet İşleri Başkanlığına Kur'an-ı Kerim ve Elifba talepleri geldiğini ifade ederek, bunların projelendirildiğini söyledi.

<br />

Kaplan, bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığının "Hiçbir Lisan Kur'ansız Kalmasın", Türkiye Diyanet Vakfı'nın da "Hediyem Kur'an Olsun" projesi başlattığını ifade etti. Önce Kur'an'ı, şimdi de Elifba'yı farklı dillere çevirmeye başladıklarını anlatan Kaplan, gelecek yıllarda Elifba'yı birçok dile çevireceklerini bildirdi.

<br />

Kaplan, "Bu uygulamalarla Kur'an-ı Kerim'in rahmet mesajları ile tüm insanlığı buluşturabilmeyi amaçlıyoruz. Kur'an-ı Kerim'in orijinal halinin doğru okunmasını sağlamayı hedefliyoruz." dedi. <br />

<br />

<a href="http://dinihaberler.com">dinihaberler.com</a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.