Diyanet'ten Ezan Çalıştayı

Diyanet'ten Ezan Çalıştayı

KamuAjans.Com-Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi'nde "Ezan Çalıştayı" gerçekleştirildi.Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülen din hizmetlerinin önemli bir parçası olan ezanın usulüne uygun ve güzel bir seda ile okunması, din görevlilerinin ezanı güzel okuma yeterliklerinin artırılması ile camilerde ses cihazı ve kullanımından kaynaklı sorunları görüşmek amacıyla 21-22 Ocak 2017 tarihlerinde, İstanbul Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi'nde "Ezan Çalıştayı" gerç

Ezanda Sesi Kullanma Teknikleri, Lafız ve Ses Uyumu

Ezan Okunurken İcra Edilecek Makamlar ve Ezanın Süresi

Şan Eğitimi (Ses ve Nefes Eğitimi)

Cami Mimarisi, Ses ve Akustik

Mikrofon Kullanım Teknikleri

Ezan ve Sala Hizmetlerinde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Camilerde Ses Cihazı ve Kullanımından Kaynaklanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Diyanet İşleri Başkanlığı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın açılış konuşması ile başlayan çalıştaya Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi, Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir Dinç, Prof. Dr. A. Hakkı Turabi, Dr. Fatih Koca, Amir Ateş, Mehmet Kemiksiz, Ahmet Şahin, Habil Öndeş, Mimar Hilmi Şenalp Hattat Hüseyin Kutlu ile İstanbul ve çevre illerden il müftüleri, İstanbul'da görev yapan bazı ilçe müftüleri ve müezzin kayyımlar katıldı.


Çalıştay sorunlar ve çözüm önerilerinin ele alındığı değerlendirme oturumuyla sona erdi 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.