Diyanet Personeli Diyanet Hizmetler Sınıfına Alınsın 3600 Ek Göstergeden Tüm Personel Faydalansın

Diyanet Personeli Diyanet Hizmetler Sınıfına Alınsın 3600 Ek Göstergeden Tüm Personel Faydalansın

Diyanet Personeli Diyanet Hizmetler Sınıfına” alınsın 3600 ek gösterge sorunu çözülsün. Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkanı Faruk Çetin; Diyanet İşleri Başkanlığı personeli “Diyanet Hizmetler Sınıfına” alınsın 3600 ek gösterge sorunu çözülsün ”dedi.

Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkanı Faruk Çetin konuyla ilgili yapmış olduğu basın açıklamasın da; Sendika olarak 04.04.2018 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı Personelinin “Diyanet Hizmetler Sınıfına” alınması yönündeki talebimiz Diyanet İşleri başkanlığına iletmiştik.

3600 ek göstergenin konuşulmadığı gündemde olmadığı bir zamanda iletmiş olduğumuz talep dosyasında “633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 6002 sayılı Kanunla; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa Ekli (1) Sayılı Ek Göstergeler Cetvelinin “VI-Din Hizmetleri Sınıfı” başlıklı kısmı değiştirilerek “Kadroları Din Hizmetleri Sınıfına dahil olanlardan en az dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunlarının “ek göstergeleri 8’inci dereceden başlatılarak 1’inci dereceye “3000" ek gösterge uygulaması getirilmiştir.

Bu ve buna benzer birçok konuda personel arasındaki ayrımın son bulması için 657 Sayılı yasada değişiklik yapılarak “Din Hizmetleri Sınıfı” değiştirilerek “Diyanet Hizmetleri Sınıfı” olması ve Diyanet İşleri Başkanlığı Personelinin “Diyanet Hizmetler Sınıfına” alınması durumunda mali ve özlük hakların iyileştirilmesi taleplerinde Başkanlığın her personelinin unvanları teker teker zikredilmeden Örneğin; “Diyanet hizmetleri Sınıfına” özel hizmet tazminatlarının 25 puan artırılması,” şeklindeki bir kazanım hizmetlisinden Başkanına kadar herkesin mali ve özlük hakları bakımından kazanacağı bir sistem olacağı ifade edilmişti.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimleri öncesi gündeme gelen ve Sayın Cumhurbaşkanının seçim vaatleri arasında diğer meslek gruplarıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı özelinde din görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi kamuoyuna iletilmiştir.


BÜROLARDA GÖREVLİ PERSONELİN DİN HİZMETİ SUNULMASINDA GÖRÜNMEYEN KAHRAMANLARDIR.

Diyanet İşleri Başkanlığı mevzuatına göre Vaizler, Murakıplar, Kur’an kursu öğreticileri, İmam-hatipler, Müezzin-kayyımlar Din Görevlileri olarak sayılmaktadır.

Her ne kadar din hizmetleri sınıfına tabi çalışan görevliler din görevlileri olarak sayılmış olsa da bu sınıfın dışında işin mutfağı diye tabir edilen, din görevlileri izinli raporlu… vb olduklarına gönüllü olarak yerlerine Cuma ve bayram namazı kıldıran, camilerde ve din hizmeti sunulan her alanda vaaz ve etkinliklerde o işin organizesini üstlenen bu işin görünmeyen kahramanları olan büro görevlisi olarak çalışan personelde 3600 ek göstergeye dahil edilmelidir.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hizmetine ihtiyaç duyulan, müktesebi bulunan veya atanma şartlarını taşıyıp farklı unvanlardaki personeli de din görevlisi olarak atamalarını zaman zaman yapabilmektedir.

Bilindiği üzere ek gösterge memurların maaşının hesaplanmasında kullanılan bir katsayıdır. Bu katsayı yükseldikçe hem maaş hem de emeklilik maaşı artar. Ayrıca alınan emeklilik tazminatı da artar. Öğrenim durumu ve yapılan görev katsayıyı belirler. Ek göstergelerin düşük olması özellikle emeklilikte kamu personelinin elini kolunu bağlamaktadır. Ek gösterge düşük olduğu için emekliliği gelmiş birçok kamu personeli emekli olamamaktadır. Çünkü günümüz şartlarında emekli olan bir memur sadece 2200 lira civarı maaş almaktadır. Bu da açlık sınırının altında bir rakamdır. Ayrıca alınan tazminat miktarı da 70 bin civarındadır. Bu yüzden memurlar insanca yaşamak istediklerinden dolayı ek göstergelerini 3600 olarak değiştirilmesini talep etmekteyiz.


DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞIN HER KADEMESİNDE GÖREV YAPANLAR TOPLUM TARAFINDAN DİN GÖREVLİSİ OLARAK TANINMAKTADIR.

Diyanet İşleri Başkanlığında din görevlilerinin yanında aynı atanma şartlarına sahip toplum tarafından hangi işi yaparsa yapsın din görevlisi olarak görülen büro personeli olan görevlilerde 3600 ek göstergeye dahil edilmelidir. Emekliliği hak etmiş emeklilik yaşı gelmiş birçok personel Ek gösterge 3600 olarak kabul edilmesi durumunda bir kısmı emekli olacaktır. 3600 ek göstergeden aynı kurumun personeli olan camiada din görevlisi olarak göreve başlayan, müktesebi bulunan büro personeli olan çalışanlar bu sayede daha yüksek emekli maaşı sayesinde daha müreffeh bir hayat yaşayacaklardır. Böylece genç nesillerinde önü açılmış Diyanet İşleri başkanlığı kadroları da tazelenmiş olacaktır.


DİYANET PERSONELİ EMEKLİ OLDUKTAN SONRA DA AİLE SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİREBİLECEKLERİ BİR GELİRE SAHİP OLMALIDIR.

Diyanet personeli emekli olduktan sonra da aile sorumluluklarını yerine getirebilecekleri emekli aylığına sahip olabilmesi, emekli ikramiyesi hesaplanmasında kullanılan ek gösterge düzenlemesinin din görevlileriyle birlikte diyanet personelinin ek göstergelerinin yükseltilmesini kapsayacak şekilde yasal düzenlemenin yapılmasını diyanet personeli olarak beklemekteyiz ”ifadelerine yer verdi.

Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkanı Faruk Çetin; Bu ve buna benzer düzenlemelerde diyanet personelin tamamını kapsaması için 657 Sayılı yasada değişiklik yapılarak “Din Hizmetleri Sınıfı” değiştirilerek Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin “Diyanet Hizmetler Sınıfına” alınması yönünde gerekli çalışma yapılması talebimiz devam etmektedir” dedi.

bdvs.org.tr 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.