Diyanet'i Yıpratmayın!

Diyanet'i Yıpratmayın!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yazar Kadir Mısıroğlu’nu ziyaretinin ardından başlayan tartışmalarla İslam âleminin umudu ve ışığı olan Diyanet İşleri Başkanlığının yıpratılmasının üzüntü verici olduğunu belirten Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Diyaneti yıpratmaya yönelik tartışmalara zemin hazırlanmasının, sadece kurum çalışanlarını değil, aynı zaman da tüm Müslümanları derin bir üzüntü ve endişe içinde bıraktığını belirterek basın açıklaması yaptı.

Diyanet’in, bu milletin maneviyat kapısı olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Türüt, şu açıklamayı yaptı: “Dini kavramlar, özellikle Kur’an ve sünnet Diyanet’in en hassas önem verdiği değerlerdir. Bu değerler, kardeşlik duygusuyla birlikte yaşamayı, çok çalışmayı, hoşgörüyü, vatan toprağını sevmeyi, dini birlikteliğin önem ve anlamını kavramamıza yardım eder. Tarih boyunca bu unsurları bir arada tutmaya çalışan ve yaşatan Diyanet kurumunun değerli mensupları olmuşlardır. Bu kurum, milleti bir arada tutmayı başarmıştır. Bu nedenle Diyanet kurumu bu ülkenin olmazsa olmazlarındandır. 

Bugüne kadar dünya Müslümanlarına yönelik hizmetleriyle takdir toplayan ve adeta İslam âleminin umudu haline gelen bu güzide kurumun her türlü nefsani arzuların üzerinde tutulması gerekir. Zira bu kurum, dini vecibelerin doğru öğrenilmesi ve yaşatılması açısından bütün Müslümanlar için kıymetlidir. Diyanet, sadece Türkiye Müslümanları açısından değil, aynı zaman da İslam aleminin birlik mayasıdır. Bugüne kadar yaptığı hizmetlerle bunu ispatlamıştır. Kur’an ve sünnet yolunda olması gereken manevi bir kurum olarak Diyanet, herkesin saygı duyduğu bir kurum olmalıdır. İnsanların birlik ve beraberliğinden yana olan Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün sahip olduğumuz değerlerin temel taşıdır. Bu nedenle Diyanet camiasının sorumluluğu çok ağır ve zordur. Bu kurum, manevi hastalıklara şifadır! İnsanların ruhunun ihtiyacı olan ilaçtır. Bu ilacın nerede, nasıl ve ne zaman kullanılması gerektiğini bilmezseniz Müslümanlar hüsrana uğrar.  

İçinden geçtiğimiz süreç, siyasi, ekonomik ve kültürel olarak zor bir süreçtir. Bu süreçte özellikle milletin birlik ve beraberliği noktasında çok dikkatli olunması gerekir. Hele ki Diyanet gibi bir kurum da üst makamlar da görev alanların daha da dikkatli olması gerekir. Gereksiz tartışmalara zemin hazırlanmamalı, milleti galeyana getirecek, birlik ve beraberliğimizi parçalayacak oyunların içinde piyon olunmamalıdır. 

Diyanet İşleri Başkanlığından hizmet beklenmektedir. Ülkemiz de insanlar dini hizmetlerin zamanında, verimle ve eksiksiz olarak ayağına gelmesini beklemektedir. Ayrıca din görevlilerinin ve çaycısından tutun da en üst kadroya kadar pek çok çalışanının özlük ve mali, mesleki ve kültürel pek çok sorunları bulunmakta ve çözüm beklemekte iken gereksiz tartışmalara zemin hazırlamanın bir anlamı yoktur. Bu durum güzide kurumumuzun çalışanlarını ve bu kurumdan hizmet bekleyen insanları şaşırtmıştır! 

Tüm çalışanlarından kurumun adına yakışır söylem, tutum ve davranış bekleyen kurum yöneticileri aynı sorumluluk duygusuyla hareket etmeli ve kurumu her türlü ideolojik düşüncenin üstünde tutmalıdır. Bu nedenle Sayın Başkanımızın, Diyanet’i biran da tartışmaların odağı haline getiren malûm ziyaretini olumlu değerlendiremiyoruz. Kurumumuzun da aynı düşünce içinde olduğunu biliyoruz. Kurumdan beklentimiz, milletin hassasiyetini dikkate alması ve buna göre hareket etmesidir.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.