Diyanet Hac ve Umre Değerlendirme Toplantısında Alınan Kararlar

Diyanet Hac ve Umre Değerlendirme Toplantısında Alınan Kararlar

Kamuajans.com - Diyanet İşleri Başkanlığı, '2017 Yılı Hac ve Umre Değerlendirme Toplantısı' düzenledi. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Haymana’da gerçekleştirilen ve iki gün süren değerlendirme toplantısının ikinci günü gerçekleştirilen oturumlarına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katıldı.

Kamuajans.com - Hac ve umre organizasyonunda verimliliği artırmak amacıyla düzenlenen toplantının kapanış oturumunda bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, hac ve umre değerlendirme toplantısının son derece önemli olduğunu ifade ederek, Diyanet'in hac ve umre hizmetlerinde bir marka haline geldiğini söyledi.

2017 yılında hac ve umre hizmetlerinin her bir kademesinde görev yapan tüm personele teşekkür eden Başkan Erbaş, “Diyanet’in hac ve umre organizasyonunun her yıl bir önceki yıldan daha kaliteli daha disiplinli, daha verimli bir organizasyon olduğuna şahit oluyoruz” dedi.

Başkan Erbaş, toplantıda yapılan müzakerelerin önemine işaret ederek, “Hacılarımızı daha çok nasıl memnun edebiliriz, onların ibadetlerinin nasıl daha rahat yapmalarını sağlayabiliriz, haccı onlar için nasıl bir eğitime dönüştürebiliriz, bütün bunları müzakere etmenin faydasını bir sonraki yıl görüyoruz” diye konuştu.

Kudüs üzerinden gerçekleştirilen umre organizasyonlarına değinen Başkan Erbaş, Filistin Büyükelçisinin kendisine “Kudüs’e daha çok gelin, özellikle Türk milletinin Kudüs’te görünmesi bizi her açıdan daha iyi noktalara getiriyor” dediğini ifade etti. Başkan Erbaş, “Biz onların bu beklentisini yerine getirmeliyiz. Çünkü Kudüs bin dört yüzyıllık medeniyetimizin en önemli şehirlerinden birisidir. Kudüs, Mekke ve Medine’den sonra Hz Peygamberin ziyaret edilmeye değer mescitlerden birisi olarak ifade ettiği önemli bir mabet ve ziyaret yeridir.  Kudüs'ün hem İslam tarihindeki hem de şuandaki durumunu dikkate alarak buna önem vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Toplantıya Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, Diyanet İşleri Başkanlığı üst düzey yöneticileri, 2017 yılında hac organizasyonunda görev yapan ekip başkanları, kafile başkanları ve irşat görevlileri katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.