Dini Yüksek Öğrenim Mezunlarının Ek Göstergeleri Artırılacak Mı?

Dini Yüksek Öğrenim Mezunlarının Ek Göstergeleri Artırılacak Mı?

2/1103 Esas Nolu Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından TBMM'ne sunuldu.

2/1103 Esas Nolu Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile, 'Din Hizmetleri Sınıfı'nda yer alan en az dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunları için uygulanacak ek göstergelerin artırılması amaçlanmaktadır.<br />

<br />

Kanun Teklifinin Genel Gerekçesinde ''teklif ile dört yıllık dini yükseköğrenim mezunlarının özlük hakları iyileştirilecek olup hak kaybı telafi edilecektir.

<br />

Devlet Memurları Kanununda yapılan değişiklik sonucu din görevlilerimiz hak ettiği ek göstergeye kavuşturulmuş olacak, özlük hakları ile emeklilik durumlarında ciddi bir iyileştirme yapılmış olacaktır.

<br />

Anayasanın ''Ücrette Adalet Sağlanması'' başlıklı 55'inci maddesi ''ücret emeğin karşılığıdır'' ve ''Devlet, çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri ve diğer sosyal yardımlardan yararlanmaları için gerekli tedbirleri alır'' hükümlerine yer vermektedir. Sosyal ve hukuk devleti ilkesinin gereği budur.

<br />

Gerek çalışırken gerekse emekli olduktan sonra din görevlilerimizin saygın, itibarlı ve güvenilir bir hayat sürdürebilmelerini temin amacıyla bu özlük hakları iyileştirmesi mutlaka yapılmalıdır.'' denilmiştir. <br />

<br />

<a href="http://kamuajans.net/images/dosyalarim/18_ek_m_1103.pdf"><strong> KANUN TEKLİFİ</strong></a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.