Din Görevlilerine Teşekkür Ediyoruz

Din Görevlilerine Teşekkür Ediyoruz

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Covıd-19 salgın hastalığının yoğun yaşandığı dönemde pandemi kurullarında görev alarak özverili şekilde çalışan din görevlilerine teşekkür etti.

Covid-19 salgın hastalığının tehlikeli boyutlarda olduğu dönemde Vefa Sosyal Destek Grubu adıyla hizmet veren kurullara Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı din görevlilerinin de katılarak çalıştıklarını, bu çerçevede kronik hastaların, bakıma muhtaç olanların, kimsesizlerin ve 65 yaş ve üzeri vatandaşların ihtiyaçlarının temin edilmesinde görev alarak hizmet veren din görevlilerinin canla başla hizmet ettiğini belirten Hasan Türüt “Din görevlileri savaşta, barışta, salgında, doğal afetler de vb. olağanüstü durumlarda her zaman milletinin yanındadır. Nitekim Covıd-19 salgın hastalığı nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üzeri vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması için oluşturulan Vefa Sosyal Destek Gruplarına katılarak özverili bir şekilde hizmet eden din görevlileri milletin yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir. Hastalık kapma riskine rağmen vatandaşlarımızın yardımına koşan din görevlileri, onların ihtiyaçlarını temin etmiş, ilaçlarını almış, hayvanlarına bakmış, ev işlerine yardım ederek hâl ve hatırlarını sormuşlar ve yalnız olmadıklarını hissettirmişlerdir.

Salgının başladığı tarihlerde doktorları öven, imamları aşağılayan paylaşımlar yapılmasını üzüntüyle takip ettik. Her görevin birbirinden farklı özelliklerini unutan ve sırf imamları rencide etmek için farklı meslek gruplarıyla karşılaştırmaya gidenlerin, din görevlilerinin bu dönemde yaptıkları hizmetleri görmemeleri de manidardır! Bunlar, din görevlilerinin Vefa Sosyal Destek Gruplarındaki çalışmalarını ve hastalık kaparak ölmelerini de dikkate alarak bir şeyler söyleyecekler midir? Gölge etmesinler başka bir şey istemiyoruz. Bütün meslek grupları milletimiz için önemlidir. Salgın boyunca hizmet veren bütün meslek gruplarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Din görevlilerinin de salgınla mücadele de canla başla çalışarak vatandaşlarımıza hizmet ettikleri unutulmamalıdır. Milletine hizmet ederken karşılık beklememişler, korkmamışlar, hastalık riskinin üzerine tevekkülle yürümüşlerdir. Vatandaşlara hizmet götürebilmek için terörün hedefi olmuşlar, canlarını vermişlerdir. Onlar, bu hizmeti memnuniyetle yapmışlar ve yaptıkları hizmetten mutlu olmuşlardır. Onlar, hizmetin karşılığı olarak ne devletten, ne de vatandaşlardan herhangi bir şey beklememişlerdir. Bunu iyilik olarak düşünmüşlerdir. İyilikte bir sadakadır. Nitekim Cenabı Allah, Bakara Suresi 195. Ayette şöyle buyuruyor: “… İyilik edin. Şüphesiz Allah, iyilik edenleri sever.” Al-i İmran Suresi 134. Ayette ise; “… Allah, iyilik edenleri sever.” Buyuruyor. 

Salgın hastalığının yaşandığı süreç ülkemiz ve milletimiz için zor olmuştur. Ancak süreç iyi yönetilmiş ve daha az zararla atlatılmıştır. Bu sürecin iyi yönetilmesinde kararlı davranan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Hükümet üyelerine, Sağlık Bakanlığı ve tüm personeline, Emniyet teşkilatımızın tüm neferlerine, ırk, dil, din, mezhep ayrımı yapmadan özveriyle hizmet eden Diyanet İşleri Başkanlığı ve din görevlisi kardeşlerime samimi duygularımla teşekkür ediyorum. Vatandaşlara hizmet götürürken hain terörün hedefi olan ve şehit olan din görevlisi kardeşlerimize de Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve camiamıza başsağlığı diliyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.