Din Görevlilerine Özel Mesaj

Din Görevlilerine Özel Mesaj

Kamuajans.com - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Şırnak'ın il ve ilçelerinde görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarihinde bir ilkin gerçekleştirildiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına Prof. Dr. Huriye Martı'nın atandığını söyledi.

Kamuajans.com - Toplantıda Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, din görevlilerinin Kur’an’ı Kerim’de, içinizden iyiliğe ve hayra çağıran ve kötülüğü men eden bir ümmet bulunsun diye emrettiği ümmetin  bir parçası ve bunu yerine getirme vazifesinin de Hz Peygamberden bir emanet olduğunu söyledi.

Din görevlisinin taşıması gereken çok önemli vasıflar olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “Din görevlisinin yaptığı işin peygamber mesleği olduğunun her zaman farkında olması gerekir. Bunun için olmazsa olmazımız, aşkımız heyecanımız samimiyetimiz olmalıdır. İhlas ve samimiyet olmadan bu vazife yapılmaz” dedi.

Başkan Erbaş, her bir din görevlisinin örnek bir hayat sergilemesi gerektiğini vurgulayarak, “Bizler gençlere, çocuklara muallimlik yapıyoruz. Bizler namaz kıldırdığımız insanların, Kuran kurslarındaki öğrencilerimizin  öğretmeniyiz, muallimiyiz. Bizler toplumun en güvenilir insanları olmalıyız. Bizler toplum içerisinde saygınlığımızla, güvenilirliğimizle gençlerimizin, çocuklarımızın örnek aldığı kişiler olmalıyız” diye konuştu.

Din görevlisinin Kur’an’ın lafzına ve mealine hakim olmasının önemine işaret eden Başkan Erbaş, “Bilgi sahibi olmalıyız. Hikmet sahibi olmalıyız. Bunun için iyi bir okuma planına sahip olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığına aidiyet bilincine ve Vazife şuuruna vurgu yapan Başkan Erbaş, “Sabır, tahammül bizim vazifemizde asla taviz vermeyeceğimiz vasıflarımızdır. Sabır olmadan olmaz. Halkımızın acı ve tatlı günlerinde her zaman yanında olacağız. Hiç bir zaman halktan uzaklaşmayacağız. Görevimize tam sadakat ile bağlı olacağız. 4-6 yaş Kuran kurslarımız, ihtiyaç odaklı Kuran kurslarımız var. Ev ev dolaşıp insanlarımızı Kur'an öğrenmeye çağıralım, ‘gelin size Kur’an öğretelim’ diyelim. İhtiyaç odaklı Kuran kurslarımız var, cami derslerimiz var, buralara katılan insanların sayısını arttırmalıyız. Bu çalışmalar, hem bizi hem de cemaatimizi yetiştiriyor” dedi.

dinihaberler.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.