Din Görevlileri Sicil Affı İstiyor

Din Görevlileri Sicil Affı İstiyor

Kamuajans.Com – Hükümetin, emeklilere yılda iki bayram ikramiyesi olmak üzere çeşitli konularla ilgili yatırım, teşvik ve konuları yasalaştırması üzerine, seçimlere sayılı günler kala Diyanet Bir-Sen tarafından din görevlilerine sicil affı getirilmesi gündeme getirildi.

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, terör örgütleriyle herhangi bir bağı bulunmayan din görevlilerine sicil affı getirilmesini istedi. FETÖ ve terör örgütleriyle ilişkisi tespit edilmiş olanlar hariç din görevlilerine sicil affı getirilmesinin zorunlu olduğunu belirten Türüt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kamu çalışanları içinde en riskli görev; halkla iç içe olan ve görev alanının her türlü riske açık olması nedeniyle din görevlisi kadrosunda çalışanlardır. Din görevlileri, çeşitli kuruluşlar, kişiler ve zıt dünyevi görüşlere sahip kişiler tarafında zaman zaman haksız ve mesnetsiz bir şekilde iftiraya uğrayabiliyor ve şikâyet edilebiliyor. Bu nedenlerle soruşturma geçirip haksız bir şekilde hem maddi hem de manevi olarak zarara uğrayan din görevlileri var. Biz, bunlara iade-i itibar istiyoruz.

Sendika olarak talebimiz meşru ve haklı nedenlere dayanmaktadır. Çünkü haksız şikâyetler nedeniyle sicili bozulan ve iftiraya uğrayan din görevlilerine karşı orantısız idari uygulamalar yapılmış ve perişan edilmişlerdir. Yeri değiştirilen ve çoluk çocuğuyla mağdur edilen din görevlilerine orantısız cezalar verilmiş, bunların moral ve motivasyonları bozularak görevlerini şevkle yapmaları engellenmiştir. Bu itibarla sicilleri bozulan din görevlilerinden FETÖ ve diğer terör örgütleriyle herhangi bir ilişkisi olmayan din görevlilerine sicil affı getirilmesini talep ediyoruz.

Diyanet Bir-Sen olarak amacımız suçluları korumak değildir. Haklı gerekçelere dayanan bu talebimizin çarpıtılmaması, farklı yorumlara neden olmaması için de gerekçelerimizi açıkça belirtiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan din görevlilerinden haksız bir şekilde itham edilmek ve soruşturmanın çeşitli nedenlerle eksik yürütülmesi nedeniyle haksızlığa uğrayarak mağdur edilmiş olan din görevlilerinin korunması ve haklarının iade edilmesi makul bir taleptir.”  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.