DİB Mehmet Görmez Gerçekten Görevden Alındı Mı?

DİB Mehmet Görmez Gerçekten Görevden Alındı Mı?

KamuAjans.Com- 2010 yılından bugüne Diyanet İşleri Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Görmez görevden alındığı iddia edildi. 7 yıllık görev süresinde bir çok yanlı medya ve Fetö tarafından hakkında karalama kampanyaları düzenlenen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevden alındığı iddiasının doğruluk payı çok merak ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı görevini 2010 yılından bugüne kadar sürdüren Mehmet Görmez'in görevine son verildiğine dair iddialar ortaya atıldı. Henüz resmi bir açıklama olmamasına rağmen son günlerde hükümette yaşanan kan değişikliğinden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da etkileneceği ve Mehmet Görmez'in görevine son verileceği iddia edilmişti. Bugün bazı haber sitelerinde Mehmet Görmez'in görevden alındığı belirtilirken, bazı sitelerde ise Başkan Görmez'in görev süresi nedeniyle görevi iade ettiği belirtilmektedir.

Son yıllarda sıkça haberlere konu olan Mehmet Görmez hristiyan alemi için önemli olan Papa'nın eski bir araç ile görevini sürdürürken gösterişe yer olmayan İslam inancında makam aracının son model oluşu oldukça çok konuşulmuştu. Son olarakta iddiaya göre Fetö terör örgütü Fetullah Gülen'e gönderdiği Mektup ile gündeme gelen Mehmet Görmez son zamanlarda Fetö terör örgütü tarafından hedef haline alınarak yıpratılmaya çalışılmıştı.

633 sayılı Kanunun 3. maddesine göre bir kişi, Diyanet İşleri Başkanlığına en fazla iki defa atanabilmektedir. Buna göre, Başkan Görmez'in görev süresi 11 Kasım 2020 tarihinde sona erecektir. 633 sayılı Kanunun ilgili hükmü gereğince, Başkan Görmez'in görev süresi henüz sona ermemiştir. Dolaysıyla eğer bir işlem var ise bu süresinden önce görevden alma gibi görünmektedir.

Bugün resmi programında Malatya ziyareti olan Mehmet Görmez'in, ziyareti iptal ettiği ve Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile özel bir görüşme yapıldığı belirtiliyor.

Mehmet Görmez Kimdir?

Ali Bardakoğlu'nun yerine Diyanet İşleri Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Mehmet Görmez, 1959 yılında Gaziantep'te doğdu. İlköğrenimini Nizip'te, orta öğrenimini Gaziantep İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1983'te Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek öğrenime başladı. 1987 yılında mezun oldu.

Kırıkkale'de Kuran kursu öğreticiliği, ardından Ankara'nın değişik semtlerinde imam-hatiplik ve vaizlik görevlerinde bulunan Prof. Dr. Görmez, 1994 yılında da "Sünnet ve Hadisin Anlaşılması ve Yorumlanmasında Metodoloji Sorunu" adlı teziyle doktorasını bitirdi.

Söz konusu doktora çalışması, 1996'da Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Birincilik Ödülü aldı. 1995-1997 yıllarında Ahmet Yesevi Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde dersler verdi.

Anadolu Üniversitesi İlahiyat ön lisans programının hazırlanmasında görev alan Prof. Dr. Görmez, 1997-1998 yıllarında inceleme ve araştırmalar yapmak üzere İngiltere'de bulundu.

1998'de yardımcı doçent, 1999'da doçent, 2006 yılında da profesör oldu. 2001-2003 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinde dersler verdi.

Prof. Dr. Görmez, 13 Ağustos 2003'te Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Yayınlanmış eserleri bulunan Görmez, evli ve üç çocuk babası.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.