"Camiler ve Din Görevlileri Haftamız Kutlu Olsun"

"Camiler ve Din Görevlileri Haftamız Kutlu Olsun"

Anadolu Diyanet-Sen Genel Başkanı Mustafa ARABACI, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle sendika web sitesine camilerimizin ve din görevlilerimizin farkındalığına değinen kutlama niteliğinde bir yazı kaleme aldı.

“1986 yılından beri her yıl ekim ayının ilk haftası “Camiler Haftası” olarak kutlanırken, 2003 yılından itibaren de bu hafta “Camiler ve Din Görevlileri Haftası“ olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın ülkemiz, milletimiz ve tüm din görevlisi meslektaşlarımız için hayırlı, başarılı hizmetlerimize vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederiz.

Camiler aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz yerlerdir. Camilerimiz vatan sevgisinin milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocaklarımızdır.

Camiler aynı zamanda birbirimize merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı, kimsesiz, yoksul dul ve yetimlere yardım etme duygularını kazandığımız mabetlerimizdir.

Din görevlileri; her türlü dünya görüşüne sahip insanlara rehberlik yapan, onlara namaz kıldıran, onların dertleriyle dertlenen, üzüntüleriyle üzülen, sevinçli anlarında sevinçlerine ortak olan, herkesi sevgi ve şefkatle kucaklayan, önder insanlardır. Din görevlisi; kılık ve kıyafetiyle, aile yaşantısıyla topluma yön veren ve örnek olan insandır.

Din görevlisi; cemaatinin çocuğu dünyaya geldiğinde kulağına ezan okuyup adını koyan, nişan, düğün, mevlit gibi dini merasimlerde hizmetinde olan, cenazesi olduğunda defin işleriyle ilgilenen her zaman ve her yerde halkının ve cemaatinin yardımına koşan vefakar insanlardır.

Din görevlisi; sosyal hayatın her safhasında insanlarla iç içe olan, sosyal problemlere çözüm bulmaya çalışan, topluma yön veren,sağlıklı düşünen, ilme ve bilime önem veren, ilmi verilere itibar eden, akl-ı selim insanlardır.

Camilerimizin manevi mimarları, toplumdaki ortak sağduyunun ve dindarlık bilincinin oluşumunda, insanların ruh temizliğini ve hayatlarına istikamet bulmalarına, birbirleriyle kaynaşmalarına rehberlik eden cami görevlilerimiz; çocuklarımızı Kur’an ile buluşturan Kur’an Kursu Öğreticilerimiz.

Peygamber varisleri din görevlilerimiz topluma karşı derin bir sorumluluk taşımaktadır. Din görevlisi, bu sorumluluğu yerine getirebilmek için gerekli bilgi, ilim, tecrübe, sabır, tevekkül ve mücadele azmine sahiptir.

Bizlerde Anadolu Diyanet-Sen Genel Merkezi olarak “Camiler ve Din Görevlileri“ haftamızın ülkemiz, milletimiz ve din gönüllüsü tüm meslektaşlarımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, cami yapan, yaptıran, yapımında emeği geçen, din hizmetinde ömür tüketen rahmete kavuşanları rahmetle anıyor, hayatta olanlarına sağlık, sıhhat ve başarılar diliyor, “Camiler ve Din Görevlileri“ haftasını kutluyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.