“Cami Planlama ve Tasarım Projesi” Bir An Önce Tamamlanmalıdır

“Cami Planlama ve Tasarım Projesi” Bir An Önce Tamamlanmalıdır

Kamuajans.com - Diyanet İşleri Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "Cami Planlama ve Tasarımı Projesi" değerlendirme toplantısı geçtiğimiz günlerde yapıldı. Proje ile camilere standart getirilmesi amaçlanıyor.

Kamuajans.com - Proje anlaşmasının ikinci değerlendirme toplantısının camilerin tasarımı ve verimli kullanılması için önemli olduğunu ve Diyanet Hizmet Kolunda faaliyette bulunan bir sendika olarak umutlu olduklarını belirten Diyanet Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Silindir, uzun zamandır camilere standart getirilmesini beklediklerini, dolayısıyla bu gelişmenin sevindirici olduğuna vurgu yaptı

Konuyla ilgili açıklama yapan Hamdullah Silindir, şu ifadelere yer verdi: “Diyanet ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı anlaşmaya göre, camilerin planlaması ve tasarımı yapılırken pek çok önemli konu çözüme kavuşturuluyor. Camiler, kadın, çocuk, genç, yaşlı ve engelli vatandaşların yararlanabileceği bir standarda kavuşturulacak. Bu önemli bir gelişmedir.  Bu düzenleme ile sosyal ve kültürel ihtiyaçlar karşılanabilecek. 

Yeni yapılacak camilerin mimari projelerinin tip projeler olarak düzenlenmesi, ayrıca Osmanlı, Selçuklu ve modern mimariden örneklerle tasarlanacak olmasıyla kentlerin mimari dokuları korunabilecek. Bu planlama ve tasarım ile Kur’an kurslarından spor alanlarına, aile ve dini rehberlik bürosu, dini yayın satış yeri, kütüphane, gençlik merkezi, çocuk oyun alanı, misafirhane, seminer salonu, aşevi, cenaze alanı, taziye evi, gasilhane gibi müştemilatlarının bulunması pek çok ihtiyacı aynı anda karşılayabilecek. Bu kriterler birlikte değerlendirildiğinde camilerin artık sadece ibadet edilen yerler olarak değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel faaliyetlerin de yaşanabildiği yerler olarak önemi ortaya çıkmaktadır.  Camiler, Müslümanlar için günlük hayatın bir parçasıdır. Bu plan ve tasarım projesi ile camiler hayatın merkezi haline getiriliyor. 

Bu önemli proje nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kutluyoruz ve kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu çalışma ihmal edilmemelidir. Proje bir an önce tamamlanarak hayata geçirilmelidir.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.