Cami Görevlilerine Müjde

Cami Görevlilerine Müjde

Kamuajans.Com – Bağımsız Diyanet Sen'in bir talebi daha gerçekleştirilmiş oldu ve artık cami görevlilerinin nakillerinde geçici görev sürelerini dikkate alınmasıyla birlikte Nakil Sınavlarına giren personel daha fazla puan alacak.

Bağımsız Diyanet-Sen Genel Başkanı Faruk Çetin “Cami görevlilerinin nakillerinde geçici görev sürelerini dikkate alınmasıyla Görevliler Nakil Sınav puan hesaplamasında daha fazla puan alacak.” dedi.

Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkanı Faruk Çetin konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada;

Bağımsız Diyanet Sen olarak önemli bir konu olan Nakil Sınavlarında 3 aydan fazla geçici görevlendirmelerin camii görevlileri nakil sınavlarında puan olarak değerlendirilmemesi konusunu gündeme taşımış ve yazılı olarak Diyanet İşleri Başkanlığına iletmiş ve personeli mağdur eden uygulamanın sonlandırılmasını talep etmiş ve Cami görevlilerinin daha fazla mağdur olmaması ve mevzuat hükümlerine göre sistemin tekrar düzenlenmesi talep ederek hangi unvanların grup ve sınıf hizmetine tabi olduğunu belirtmiştik.

Düzenleme yapılmadan önce İKYS programında

Diyanet İşleri Başkanlığı sendikamızın talebine 06.05.2016 tarih ve 24667 sayılı yazı ile verdiği cevapta “Konuyla ilgili talebiniz değerlendirilmekte ve gerekli çalışmalar yapılmaktadır” ifadeleri ile konuyu çözeceğine söz vermişti.

"Toplam Hizmet Süresi, Son 3 Yılın En Yüksek MBSTS Yılı"Toplam Hizmet Süresi 3 aydan fazla olan yurtdışı görevleri hariç" kısıtlaması cami görevlileri için hiçbir mevzuat hükümlerinde bulunmuyordu ve ilgili meri mevzuata aykırı idi.

Cami Görevlileri Nakil Genelgesi ile İKYS programı üzerinde bir takım değişiklikler yapan Diyanet İşleri Başkanlığı sendikamızın resmi talepleri arasında yer alan “ 3 aydan fazla geçici görevle yurtdışında bulunanların nakil sınavlarında hizmet puanı sayılması” konusu da çözüme kavuşturulmuş oldu.

HUKUKA UYGUN OLMAYAN UYGULAMA ARTIK SON BULDU

Diyanet İşleri Başkanlığı DİBYS İKYS modülü üzerinden başvuru işlemlerinde “3 aydan fazla olan yurtdışı görevleri hariç” uygulaması ile binlerce personel mağdur edilmekteydi.

Cami görevlilerinin grup ve sınıf hizmetine tabi olmayan ve mevzuat olarak herhangi bir engel bulunmamasına rağmen nakil sınavlarında iki yıldır görevliler mağdur eden ve hukuka uygun olmayan uygulama son buldu.

SENDİKAMIZIN MÜRACAATIYLA DİN GÖREVLİLERİNE NAKİL SINAVLARINDA DAHA FAZLA PUAN ALACAK.

Böylece sendikamızın bir talebi daha gerçekleştirilmiş oldu ve artık cami görevlilerinin nakillerinde geçici görev sürelerini dikkate alınmasıyla birlikte Nakil Sınavlarına giren personel daha fazla puan alacak.

Bağımsız Diyanet Sen olarak herzaman haklı ve meşru talepleri dile getirdik ve getirmeyede devam etmekteyiz. Mağduriyetlerin giderilmesi noktasında etkili olan sendikamız personelden gelen taleplerde personelin sesi olmaya devam edecektir." ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.