Bu Kanun, Din Görevlilerini Memnun Edecek

Bu Kanun, Din Görevlilerini Memnun Edecek

KamuAjans.Com-Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun köklü değişiklik içerdiğini ve adeta devrim niteliğinde bir kanun olacağını belirterek, 2017 yılına kadar tamamlanması beklenen çalışmaların özellikle Diyanet camiasında heyecanla beklendiğini söyledi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Özdemir, memurluk sistemini değiştirerek köklü reform getirecek olan yasanın din görevlilerini memnun edecek bir düzenleme içerdiğini belirterek şöyle dedi: “Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmaların, memurun performansına göre ücretinin belirlenmesi ve yasadaki bazı ayrımcılıkların giderilerek hak ve adalet çerçevesinde yeni bir sisteme geçileceğini öngörüyor. Bu sistem ile kamuda çalışan memurlar arasındaki ücret politikası ve hak etmeyenlerin el üstünde tutulması sona erecek.”

Miadını doldurmuş olan 50 yıllık 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun memurları hantallaştırdığını, kendilerini geliştirmesini ve çok çalışmalarını önlediğini belirten Özdemir, yan gelip yatma dönemi sona erecek, diyerek açıklamasını şöyle sürdürdü: “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun da yapılacak değişikliklerde Diyanet camiasını en çok ilgilendiren kısmın din görevlilerinin ‘meslek çalışanı’ kavramı içerisinde değerlendirilecek olmasıdır, Yeni sistemde hizmet gruplarının yeniden tanımlanacağı belirtiliyor. Meselâ; Teknik Hizmetler Sınıfı, Sağlık Hizmetleri Sınıfı, Din Hizmetleri Sınıfı gibi kavramlar kaldırılıyor. Bu meslek sınıflarının tamamı ‘Meslek Çalışanı’ adı altında toplanıyor.

Sendika olarak bugüne kadar din görevlilerinin ücret ve özlük haklarında düzenleme yapılması gerektiğini ısrarla söyledik. Bu talebimiz yeni yasa ile karşılanmış olacak. İş riski ve görev tanımına göre eşit işe eşit ücret uygulanacak. Performansı yüksek din görevlileri daha yüksek maaş alacak. Yüksek maaş alabilmek için din görevlileri okumak, araştırmak ve uygulamak zorunda kalacak. Bu da din görevlilerini geliştirecek ve daha başarılı olmasını sağlayacak. Din görevlileri bu mesleği seçerken heves, arzu ve istek, başarılı olmak ve bu meslekte ilerlemek düşüncesiyle yola çıkmış, bunun için mesleki eğitim görmüş ve becerisini, bilgisini ve tecrübesini de sahada çeşitli deneyimlerle sağlayarak yoluna devam etmiştir. Bunlar gerçekleşirken saldırıya maruz kalmış, darp edilmiş, öldürülmüş, ancak bunlara aldırmamıştır. Çünkü bu meslek, Hz. Peygamber aliyhisselatu vesselam’ın mirasıdır. Bu özellikleri nedeniyle din görevlilerinin ücret politikasında bir değişiklik yapılması ve özlük haklarında günün şartlarına göre memnun edici bir düzenlemeye gidilmesi gerekiyordu.

Bu beklentimiz nihayet yeni sistemde hayata geçirilmiş olacak. Çok çalışan, cemaatini ve toplumu aydınlatan, önderlik yapan, milletin öz kültürünün yaşatılmasını sağlayan din görevlileri hak ettikleri ücreti alarak mesleğin hakkını gayret ve çalışkanlığıyla ifa edecektir. Bu nedenlerle 657 Sayılı Yasanın değiştirilmesini destekliyoruz. Sendika olarak ayrımcılıkların ve adaletsizliklerin ortadan kaldırılmasını, yeni yasa ile liyakata önem verilmesini ve özellikle din görevlileri arasındaki farklı ücret uygulamalarının sona erdirilerek herkesin memnun olacağı bir sisteme geçilmesini bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.