Belgeli Hafız Sayısı Açıklandı

Belgeli Hafız Sayısı Açıklandı

Kur’an Kursları 2018-2019 Eğitim Öğretim dönemi başladı. İstanbul'da Albayrak Kız Kur’an Kursu’nda düzenlenen '2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Kur'an Kursları Açılış Programı'na katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur’an Kursları eğitim öğretim döneminin hayırlara vesile olması dileğinde bulunarak, Kur’an kursu öğreticilerine ve öğrencilerine başarılar diledi.

Başkan Erbaş sahih dini bilginin önemine işaret ederek, "Biz Kur'an ve sünnet doğrultusunda bir bilgiyi Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açtığı kurslarda, imam hatip liselerinde, ilahiyat fakültelerinde almazsak, o boşluğu birileri dolduruyor ve dinimizi istismar ediyor. Yanlış din algısıyla, biraz da menfaate dönüştürerek din istismarcılığı yapıyorlar. Buna fırsat vermeyeceğiz" dedi.

4-6 yaş Kur'an kursuna giden çocuk sayısının 130 bine ulaştığını anlatan Başkan Erbaş, bu kurslarla çocukların Rabb'ini bilmesini, Peygamberini öğrenmesini, kitabını tanımasını, değerlerimizi sevgiyi, saygıyı öğrenmesini amaçladıklarını söyledi.


“Çocuklarımıza karakter yapıları oluşurken katkı sağlamak”

Peygamber Efendimizin çocuk eğitiminde 7 yaşa dikkati çektiğini, "Çocuklarınız 7 yaşına gelinceye kadar onlara namaz kılmayı öğretiniz" buyurduğunu ifade eden Başkan Erbaş, "Namaz kılmasını öğrenen bir çocuk, ondan önce pek çok şeyi öğrenmiş olacak. Esasında buradaki vurgu sadece namaz kılma meselesi değil. Sevgiyi, saygıyı, Rabb'ini, Peygamberini, kitabını öğrenecek. Bütün bunları o yaşa kadar öğrenmiş olacak. Çocuklarımıza karakter yapıları oluşurken katkı sağlamak, yanında olmak istiyoruz." diye konuştu.

Başkan Erbaş, haftanın her günü her yaş grubuna din ve Kur'an eğitimi verdiklerini dile getirerek, Bu kapsamda İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursları'nı uygulamaya koyduklarını aktardı.

Yatılı Kur'an kurslarının sayısının bin 500, gündüzlü Kur'an kurslarının sayısının 25 bin, Kur'an kursu bulunmayan mahallelerde ihtiyaç doğrultusunda mülki amirlerin onayıyla açılan "D sınıfı" Kur'an kurslarının sayısının ise 10 bin civarında olduğunu belirten Başkan Erbaş, her yıl 20-25 bin fahri öğreticinin Kur'an kurslarında hizmet verdiğini, Kur'an kurslarında eğitim veren hocaların toplam sayısının ise 50 bine ulaştığını söyledi.

Başkan Erbaş, Peygamber Efendimizin insanlara İslam’ı anlatırken, Kur’an-ı Kerim’i öğretirken büyük sıkıntılar çektiğini hatırlatarak, “O sıkıntıların benzerini Müslümanlar farklı zamanlarda dünyanın çeşitli yerlerinde yaşadılar. Bir Kur'an-ı Kerim'i, ömrünü tamamlamasına rağmen henüz göremeyen Müslümanlar var bugün dünyada. O Kur'an-ı Kerim'i gördüğü zaman ona sarılıp, gözyaşları ile yüzüne süren Müslümanlar var bugün dünyada. Bizim de ülkemizde yaşadığımız süreçlerde, Kur'an-ı Kerim eğitiminin zaman zaman sıkıntılar yaşadığını gördük. Ama bugün elhamdülillah Kur’an kurslarımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu imkanı sağlayanlardan Allah razı olsun.

Bütün Kur'an kurslarımız, camilerimiz, camilerimizde yapmış olduğumuz eğitimlerimiz, hepsi Mescid-i Nebevi'nin bir varisi. Mescid-i Nebevi'nin içindeki suffenin devamıdır. Hatta Diyanet İşleri teşkilatı, müftülüklerimiz Mescid-i Nebevi'nin birer varisi. Onun için diyorum ki işimiz ne kadar önemli. Yaptığımız iş, Peygamber Efendimizin yaptığı iş. O açıdan bütün öğretmenlerimiz, sadece Kur’an kursu öğreticilerimiz için söylemiyorum bütün eğitim ordumuz, kendilerini Peygamberimizin varisleri olarak addetsinler." dedi.

İslam ilim geleneğinde ilimler arasında dini ve müspet ilim arasında bir fark olmadığının altını çizen Başkan Erbaş, “Bakıyoruz bazen ilim tarihimize, dini ilimlerde zirve olan alimlerimizin, matematikte de fizikte de tıpta da zirve olduğunu görüyoruz. Çünkü onu gerektiriyor. Kur'an'ı, Arapçayı öğrenmek ne kadar önemliyse, kimyayı, tıbbı, matematiği öğrenmek de o kadar önemlidir. Çünkü tüm ilimlerin netice itibarıyla vardığı nokta Rabb'imizdir. Rabb'imiz yaratmıştır tüm ilimleri” şeklinde konuştu.


“Belgeli hafız sayısı 150 bine yaklaştı”

Başkan Erbaş, hafızlığın en mukaddes işlerden biri olduğunu ifade ederek, "İlk hafız Peygamber Efendimiz. Sonra hafız sahabeler. Sonra diğerleri bugüne kadar geldi. Belgeli hafızlarımızın sayısı 150 bine ulaştı. 1975 yılından bugüne belgeli hafızlarımızın sayısı 142 bin 20. Bu yıl sınava gireceklerle bu sayı 150 bini aşacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, yetişkinlerin devam ettiği kurslara katılanların sayısının bir milyonu aştığını, 7 yaştan önce de 70 yaştan sonra da her yaşta insana kursların kapılarının açık olduğunu kaydetti.


"O boşluğu birileri dolduruyor ve dinimizi istismar ediyor"

Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, konuşmasının ardından Başkan Erbaş'a plaket takdim etti.

Başkan Erbaş, Kız Kur'an Kursu'ndaki çocuklarla günün anısına fotoğraf çektirdi.

Daha sonra 4-6 yaş arasındaki çocukların eğitim gördükleri sınıfları ziyaret eden Başkan Erbaş, çocuklarla sohbet ederek onlara çiçek verdi.

Başkan Erbaş, hafızlık öncesi Kur’an eğitimi alan kızların sınıfını ziyaret ederek, burada Kur'an-ı Kerim okuyan bir kız öğrenciyi dinledi.

Yetişkinlerin Kur'an-ı Kerim eğitimi gördüğü sınıfı da ziyaret eden Başkan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, yetişkinlerin Kur'an kursuna devam etmesinin çok büyük bir zenginlik olduğunu, bu kurslara katılmanın kişinin sadece kendisine değil, çevresine de fayda sağladığını ifade etti.

Kişinin duruşunun, davranışlarının bile çevresine eğitim olarak yansıdığını vurgulayan Başkan Erbaş, "Konuşurken bile burada öğrendikleriniz dilinizden dökülüyor. Burada sadece Kur'an öğrenmiyorsunuz. Hayatın bütün alanlarını içine alan konular Kur'an kurslarımızda öğrencilerimize öğretiliyor. İnancınızla ilgili vaktiyle belki öğrenemediğiniz konular olmuştur, onları telafi ediyorsunuz.

Biz Kur'an ve sünnet doğrultusunda bir bilgiyi Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açtığı kurslarda, imam hatip liselerinde, ilahiyat fakültelerinde almazsak, o boşluğu birileri dolduruyor ve dinimizi istismar ediyor. Yanlış din algısıyla, biraz da menfaate dönüştürerek din istismarcılığı yapıyorlar. Buna fırsat vermeyeceğiz. Daha çok duyuralım, daha çok insana ulaşalım. Ülke ve millet olarak, birlik ve beraberlik içinde fitneden, fesattan uzak, ihanet edenlere fırsat vermeden, vatanımızı milletimizi ilelebet payidar olacak şekilde katkı sağlayalım." dedi.

Açılış törenine Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Albayrak Holding Üst Yöneticisi Ömer Bolat da katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.