A ve B Grubu Camilerdeki Nöbet Uygulamaları Açıklaması

A ve B Grubu Camilerdeki Nöbet Uygulamaları Açıklaması

Kamuajans.com - Diyanet İşleri Başkanlığı, A Grubu Camiler ile Selatin Camilerde görev yapmakta olan bazı İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlar arasında nöbet uygulamasına yönelik bir açıklama yaptı.

Kamuajans.com - Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada; "Rehberlik ve Teftiş Başkanlığının Müfettişlerince gerçekleştirilen genel denetimlerde ve tahkikatlarda; A Grubu Camiler ile Selatin Camilerde görev yapmakta olan bazı İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlar arasında nöbet uygulamasına gidildiği, bu şekildeki uygulamanın oldukça yaygın olduğu, sözü edilen personelin göreve nöbetleşe geldikleri, nöbetlerinin olmadığı günlerde ise görev başında olmadıkları tespitinde bulunularak bahse konu uygulamanın sona erdirilmesinin sağlanması yönünde tekliflerde bulunulmuştur.

Diyanet İşleri Başkanlığı Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin 47/1/c maddesinde Din Görevlilerinin, haftalık izin günlerinin dışındaki zaman dilimlerinde vakit namazlarında görev yaptıkları Camilerde bulunmaları gerektiği hüküm altına alınmış bulunmaktadır. dinihaber.com Mevzuata aykırı olan nöbetleşe göreve gelme uygulaması; hizmetin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesine engel teşkil ettiği gibi hiç kuşkusuz din görevlileri arasında iş barışını, adalet ve hakkaniyet duygusunu da ciddi anlamda zedelemektedir.

Bu itibarla sözü edilen Yönetmeliğin 47/1/c maddesinde yer alan “Birden fazla imam hatip ve/veya müezzin kayyımı olan camilerde haftalık izin günü dışındaki günlerde, namaz vakitlerinde görevlilerin tamamı camide bulunurlar ve görevi nöbetleşe yaparlar.” şeklindeki hüküm doğrultusunda aralarında Selatin Camilerin de bulunduğu A ve B Grubu Camilerde vazife deruhte eden tüm cami görevlilerinin görevlerini yapmalarının temin edilmesini" istedi.

Dinihaberler.com / Özel Haber 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.