9500 Diyanet Personel Alımı DHBT Sınavından Sonra Olsun

9500 Diyanet Personel Alımı DHBT Sınavından Sonra Olsun

9 Aralık 2018 tarihinde yapılacak KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) başvuruları 9-17 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacak. Sonuçlar ise 4 Ocak 2019 tarihinde açıklanacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 9500 sözleşmeli personel alınacağına dair ''Başkanlığımıza ait 4-B sözleşmeli Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım pozisyonlarında KPSS puan sıralaması esas alınarak yapılacak sınav sonucuna göre toplam 9.500 sözleşmeli personel istihdam edilmesi planlanmaktadır. Başvurularda KPSS puan türlerinden; lisans mezunları için KPSSP124, önlisans mezunları için KPSSP123, orta öğretim mezunları için KPSSP122 esas alınacaktır. Sözleşmeli personel alımına ilişkin diğer hususlar Başkanlığımızca daha sonra ilan edilecektir.'' şeklinde bir açıklama yapılmıştı.

DHBT’ye katılacak adayların KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılmaları zorunludur. Bu nedenle lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adaylar KPSS Lisans başvurularını; DHBT’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar adaylar ise KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvurularını yapmış olması gerekmektedir.

2 yıldır DHBT başvurusunu kaçıran mağdur adaylar 9500 alımın 9 ARALIK 2018 de yapılacak DHBT SONRASINDA olmasını istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.