4B Sözleşmeli Kur'an Kursu Öğreticilerinin Yaşadığı Sorunlar

4B Sözleşmeli Kur'an Kursu Öğreticilerinin Yaşadığı Sorunlar

Kamuajans.com - 4B Sözleşmeli Kur'an Kursu Öğreticilerinin eğitim seminerlerinde yaşadıkları sorunlar ile ilgili Türk Diyanet Vakıf-Sen Diyanet İşleri Başkanlığı'na yazı yazdı.

Kamuajans.com - Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 4B Sözleşmeli Kur'an Kursu Öğreticilerinin yaşamış oldukları sorunlar ile yakından ilgili olduklarını ve bu sorunların çözümü için uğraştıklarını belirtti. 

Genel Başkan Nuri Ünal ve Genel Başkan Yardımcısı Osman Barışoğlu imzalı 4/B Sözleşmeli Kur'an Kursu Öğreticileri Eğitim Semineri konulu TDVSGM.09/2018-940 sayılı 18 Haziran 2018 tarihli resmi yazıda ''Diyanet İşleri Başkanlığı'nca; 4/B sözleşmeli olarak görevlerine başlayan Kur'an Kursu Öğreticilerinin 26 Haziran 2018 tarihinden itibaren mesleki yeterliliklerini artırmak, Kurum aidiyetlerini güçlendirmek, din hizmetlerinde daha etkin ve daha verimli olabilmeleri amacıyla ''Mesleğe Hazırlık Eğitimi^^ düzenleyeceği malumlarıdır.

Söz konusu eğitim seminerlerinin İl Müftülüklerinde gerçekleşecek olmasının ilçelerden gelecek olan bayan Kur'an Kursu Öğreticilerinin ulaşım ve konaklamalarında bir takım ailevi sıkıntıların oluşacağı yönünde Sendikamıza bilgiler ulaşmaktadır.

Bu itibarla oluşabilecek mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla, görevlilerin seminerlerini kendi İlçe Müftülüklerinde bu mümkün değlse tercihlerine göre belirlenecek müftülüklerde yapılması hususunu bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.