4-6 Yaş Erken Çocukluk Eğitiminde Din Eğitimi Talebi Açıklaması

4-6 Yaş Erken Çocukluk Eğitiminde Din Eğitimi Talebi Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bir eğitim sendikasının Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği ve bir protokol çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen 4-6 yaş grubu çocuklar için Kur’an Kursu eğitim programının yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay’a dava açmasıyla ilgili konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Dün üniversite önüne turnike koyanlar, katsayı barikatı uyduranlar, İHL düşmanlığı yapanlar, üniversite kampüslerini kışlaya çevirenler ve ikna odaları adı altında imha süreçleri yürütenler ve kamusal alan yalanına sarılanlar, sınavlara annelerin başörtülü girmesini bile mahkemeye taşıyanlar kimler ise din eğitimine ve dine alerji duyanlar, Anadolu’nun kabul görmüş değerlerine mesafe koyanlar aynı çevreler. Sorsanız bu yaptıklarını bilimsel temele dayandırmak için zırvalar ve objektif pozu vermek için çabalarlar” diye konuştu.

MEB ile DİB arasında 4-6 yaş erken çocukluk dönemi din eğitimi için yapılan protokolü, bu çerçevede verilen eğitimi son derece gerekli gördüklerini ve desteklediklerini ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığını halkın isteklerine uygun kamusal eğitim noktasında işbirliği yaptıkları için kutluyorum” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “4- yaş erken çocukluk eğitimi konusunda MEB&DİB protokolü ile din eğitimi konusunda atılan adımı mahkemeye taşıyan ve hazımsızlıklarını dışa vuranlar, dün kan kusturanların ya kendisi ya da türevleridir. Din eğitimi konusu bir dünya gerçeğidir ve bu konuda alerji objektiflik değil obsesifliktir” diyerek iptal davası açanlara tepki gösterdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.