4-6 Yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri Sertifika Programı Açıklaması

4-6 Yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri Sertifika Programı Açıklaması

Diyanet Personeli - Diyanet İşleri Başkanlığı 2015 yılından itibaren uygulamaya konulan ve zorunlu tutulan 4-6 yaş grubu çocukların derslerine girecek eğitimcilerin sertifika alması zorunluluğu kapsamında Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) de sertifika programı düzenledi. Bu eğitimin en önemli özelliği uzaktan eğitimle gerçekleştirilebilecek olması oldu. Özellikle Fahri Kuran Kursu Öğreticilerinin başvuruda bulunduğu sertifika programından kadrolu diyanet personeli Kuran Kursu Öğreticileri d

Diyanet Personeli - Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Sertifika programına katılacak eğitmenler için, 4-6 Yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri Sertifika Programı İle İlgili Açıklama yaptı. 

 DİYANETİN TERCİHİ 4-6 YAŞ ÖRGÜN (YÜZ YÜZE) ÇOCUK EĞİTİMİ VE ETKİNLİKLERİ SERTİFİKA PROGRAMI

Bilindiği üzere 2015 tarihinden itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı, Kuran Kursu Öğreticilerin 4-6 yaş grubu çocukların derslerine girmesi için “4-6 Yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri” sertifikasını zorunlu hale getirdi. Fahri veya Kadrolu Kur’an Kursu Öğreticisi alımlarında Diyanet'in örgün sertifikasına sahip olanların uzaktan eğitim sertifikası olanlara oranla daha fazla tercih edildiği görüldü.

Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) artık “4-6 Yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri Sertifika Programı” eğitiminin teorik bölümlerini uzaktan eğitimle gerçekleştirecekk; uygulama kısımlarını ise yeteri sayının toplandığı il ve ilçe merkezlerinde 15 saatlik 2 gün hızlandırılmış kurslarla örgün sınav yapacaktır. Sınavda başarılı olan adaylar “4-6 Yaş Uygulama Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri” sertifikası almaya hak kazanacaktır.

Yalova Üniversitesi, üniversitelerden, uzaktan eğitim yoluyla belge almış meslek mensuplarının örgün (uygulamalı) sertifikaya dönüştürülmesi amacıyla, bir defaya mahsus olmak üzere, aldıkları belgeleri ibraz etmek kaydıyla, Yalova Üniversitesi’nin "uygulama eğitimine" alınıp "başarım" sınavında  da başarılı olmak şartıyla belgelerini “Örgün Eğitim Sertifikasına” dönüştürebileceklerdir.

Yalova Üniversitenin, 4-6 Yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri örgün sertifikası hakkında detaylı bilgi almak www.yusem.yalova.edu.tr internet adresinden ya da 0850 346 78 54 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.