2019 Yılı I. Dönem (Ocak) Hafızlık Tespit Sınavı

2019 Yılı I. Dönem (Ocak) Hafızlık Tespit Sınavı

14 Ocak 2019 tarihinde başlamak üzere, başvuru durumuna göre, sınav tamamlanıncaya kadar müteakip günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2019 yılı I. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı yapılacaktır. Sınav Kur'an kurslarımızda ve dışarıdan kendi imkânlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlarımıza yöneliktir.

2019 Yılı I. Dönem (Ocak) Hafızlık Tespit Sınavı; Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi, Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi, Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi, İstanbul (Avrupa) Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi, İstanbul (Anadolu) Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi, Konya Konya Eğitim Merkezi, Manisa Manisa Eğitim Merkezi, Samsun İlkadım İlçe Müftülüğü (Kalkanca Kur'an Kursu), Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi gibi merkezlerde yapılacaktır. 

Başvurular, il ve ilçe müftülükleri aracılığıyla 03-21 Aralık 2018 tarihleri arasında https://dibbys.diyanet.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacaktır.

Sınava başvuru yapanların kayıt işlemi bittikten sonra ilgili müftülükçe mutlaka Ön Kayıt Belgesi verilmelidir. Ön kayıt belgesi Hafızlık Tespit Sınavı Giriş Belgesi olmayıp, sınav yeri ve zamanını gösteren, Hafızlık Tespit Sınavı Giriş Belgeleri 07 Ocak 2019 tarihi itibariyle il ve ilçe müftülüklerimiz tarafından DİBBYS/EHYS sistemi üzerinden verilmeye başlanılacak olup ayrıca bir yazı yazılmayacaktır.

“Hafızlık Tespit Sınavı sonuçları 29 Ocak 2019 tarihi itibariyle https://dibbys.diyanet.gov.tr/EHYS/Hafizlik/HafizlikSinavSonucuSorgulama.aspx adresi üzerinden öğrenilebilecektir. Hafızlık Tespit Sınavı sözlü olarak yapılacak ve 70 puan alan aday başarılı sayılacaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.