2016 DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi) Sınavı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

2016 DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi) Sınavı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

2014 yılında gerçekleştirilen Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Sınavı (DHBT) KPSS sınavı ile gerçekleştirilmişti. ÖSYM aldığı yeni bir kararla bu iki sınavın ayrılmasına karar verdi. KPSS ile ilgili süreç devam ediyor. KPSS başvuruları sona erdi.

Diyanet personelinin büyük bir heyecanla beklediği Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sınavına yaklaşılıyor. Bilindiği üzere Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi yani kısaltılmış adıyla DHBT Sınavı en son 2014 yılında yapılmıştı. ÖSYM, DHBT sınavını iki yılda bir yapmaktadır. DHBT sınavı bu yıl Kasım ayı içerisinde yapılacaktır. Adaylar başvuru yapmak için sabırsızlanıyorlar. Ancak henüz DHBT sınavının başvuruları başlamadı.

 

 Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sınavı (DHBT) başvuruları halihazırda başlamadı. Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Sınavı (DHBT) başvuruları 21 Eylül Çarşamba günü başlayacak. Başvuru tarihleri tüm mezuniyet grupları için aynı tarihte başlayacak. Başvurular iki hafta sürecek ve 3 Ekim 2016 Pazartesi günü sona erecek. 

  Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sınavına (DHBT) başvurular internet üzerinden yapılacak. Adayların Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sınavına (DHBT) başvuruda bulunabilmesi için Lisans mezunları 2016 Lisans KPSS'ye girmiş olması gerekiyor. Ayrıca adaylar Ortaöğretim/Önlisans mezunları ise 2016 KPSS başvurusu yapmış olmalıdır. Bütün bu şartlara uygun olamayan adaylar maalesef 2016 DHBT sınavı için başvuruda bulunamayacaklardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.