1 Müftü ve 31 Din Görevlisi Gözaltına Alındı

1 Müftü ve 31 Din Görevlisi Gözaltına Alındı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kırşehir merkezli 4 ildeki eş zamanlı operasyonda, il müftüsünün de aralarında olduğu 31 din görevlisi gözaltına alındı.

 Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kırşehir merkezli 4 ildeki eş zamanlı operasyonda, il müftüsünün de aralarında olduğu 31 din görevlisi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ soruşturmasında, Kırşehir, Samsun, Çorum ve Eskişehir'de görev yapan 33 din görevlisi hakkında gözaltı kararı verildi. Başsavcılığın talimatıyla harekete geçen Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Diyanet İşleri Başkanlığınca daha önce açığa alınan Kırşehir Müftüsü Mehmet Ş. ve 19 din görevlisini gözaltına aldı. Bu kişilerle bağlantılı oldukları ileri sürülen 11 din görevlisi de Samsun, Çorum ve Eskişehir'de yakalanarak Kırşehir'e getirildi. Kırşehir'deki adreslerinde bulunamayan iki kişinin yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi.

Kaynak: HaberTürk

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.