Mesai Saatleri Ne Zamandan İtibaren Değişecek? Hafta İçi ve Hafta Sonu Sokağa Çıkma Sınırlaması Saatleri

Mesai Saatleri Ne Zamandan İtibaren Değişecek? Hafta İçi ve Hafta Sonu Sokağa Çıkma Sınırlaması Saatleri

11 Mart 2020 tarihinden bugüne gündemi meşgul eden, birçok kişinin vefat etmesine ve hastalanmasına neden olan Koronavirüs'te 1 Haziran'dan itibaren normalleşme sürecine geçilmişti. Yaklaşık Eylül ayından itibaren ufak vefat ve vaka sayılarındaki artışla beraber tekrar kendini hatırlatan Koronavirüs, Ekim ayından itibaren etkisini gözle görülür bir şekilde artırdı.

Koronavirüs 24 saatlik vaka sayısının yaklaşık 30 bini, vefat sayılarının ise 200'e yaklaşması nedeniyle Hükümet sıkı tedbirler almak durumunda kaldı. Bir kısım tedbirler geçtiğimiz günlerde uygulanmaya başlamıştı. 30 Kasım 2020 tarihinde yapılan Kabine Toplantısı'nda ise yeni tedbirlerin alınmasına karar verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan bu tedbirleri kamuoyu ile paylaştı ve ''Kabine toplantımızda ilave tedbirleri istişare ettik.'' dedi.

YENİ KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

* Hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır.

* Hafta sonları cuma akşamı 21.00'den Pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz devam edecektir.

* Üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır.

* Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır.

* Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir.

* Daha önceki genelgelerde belirtilen istisnalar hariç; 65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacaklardır. Umumi Hıfzıssıhha Kurulları illerdeki taşıma hizmetlerinde salgının yayılmasına yol açan aksaklıkları gidermek için gereken tedbirleri alacaktır.

* Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumların faaliyetlerine ara verilecektir.

* Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı gibi etkinlikler yapılamayacaktır.

* Cenaze namazları yakınları dahil 30 kişiyle kılınacak, nikahlar bu sayıyı geçirmeyecektir.

* Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu, lunapark, spor salonları faaliyetlerine ara verilecektir. Her alışveriş merkezi, semt pazarı için hıfzıssıhha kurulu sayıyı tek tek belirleyecektir.

* Alışveriş merkezlerine girişlerde HES kodlamasına geçilecektir.

* Kalabalık caddeler ve meydanlara girecek kişi sayısı sınırlanabilecektir.

* Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun belirleyeceği zorunlu hizmetler dışındaki Kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10.00 ile 16.00 arası uygulanabilecektir.

* 50 kişiden fazla çalışan işyerlerinde, işyeri hekimin öncülüğünde, güvenlik uzmanı ve belirlenen personel tarafından salgın tedbirlerin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecektir.

Alınan yeni tedbirler İçişleri Bakanlığı'nın yayınlayacağı genelgede yer alacak ve salı akşamından itibaren uygulanmaya başlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.