Yeni Sözleşmeli Öğretmen Ataması Gündemde!

Yeni Sözleşmeli Öğretmen Ataması Gündemde!

Yeni sözleşmeli öğretmen atamasının yapılması gündeme geldi. Pek çok kuruluşta ihraçların devam etmesi ve sözleşmeli öğretmen ihtiyacının artması ile yeni bir atama bekleniyor.

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapıldıktan sonra yeni atamaların da olacağı gündeme bomba gibi düştü. Kasım-Aralık döneminde 15 bin sözleşmeli öğretmenin atanacağı öngörülüyor. Sözleşmeli öğretmen ataması hakkındaki detaylar haberimizde yer alıyor.

Hükümet ve parti yetkililerinin yeni KHK konusunda demeçler verdiği şu günlerde bir çok kamu kurum ve kuruluşunda ihraçların olacağı ve yine bu ihraçlardan büyük kısmının MEB'de olacağı bekleniyor. Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı 1 milyonu aşkın personeli ile çok büyük bir aile ve haliyle ihraçlar kapsamında sayı olarak MEB'den bir çok öğretmen ve yöneticinin ihraç edilmesi önceki KHK'lara dayanarak bekleniyor.

Bununla birlikte Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın Eylül ayının ilk haftası Maliye Bakanlığı'ndan ek 15 bin öğretmen atama taleplerinin olduğunu açıklaması ile 10 Ekim'de yapılan atamalar hariç, 15 bin atama daha bekleniyor. Atama bekleyen öğretmenler Kasım-Aralık döneminde yeni bir atamanın öğretmen açığının kapatılmasına ve öğretmen istihdamına yönelik olumlu bir işlem olacağını ve verilen sözleri hatırlayarak bekliyor.

Öte yandan 10 Ekim'de atanan yaklaşık 18 bin 500 öğretmenden geriye bin 500 kontenjan boş kalmıştı. Bakanlığın öğretmen ihtiyacını da dikkate alarak Kasım-Aralık döneminde 10.000-15.000 bandında yeni bir sözleşmeli öğretmen ataması bekleniyor. Atamalar için ise MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün duyurular kısmının atama bekleyen öğretmenler tarafından takip edilmesi gerekiyor.


Vatan 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.