Şubat'ta Öğretmen Ataması Yok!

Şubat'ta Öğretmen Ataması Yok!

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Komisyonu Üyesi ve CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Maliye Bakanlığının atamaya izin vermediğini, bu nedenle şubatta öğretmen ataması yapılmayacağını, mart ayında olabileceğini söyledi.

Öğretmenlerin dört gözle beklediği şubat atamalarına ilişkin CHP'li Eğitim Komisyonu üyesi Dr. Ceyhun İrgil, “Şubatta değil ama martta sınırlı sayıda bir atama yapılabilir” dedi.

Daha önce hükümetin şubat ayında bir atama planlaması olmadığını ifade ettiğini belirten İrgil, “Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen açığını gidermek istiyor” diyerek ekledi: “Ancak Cumhurbaşkanı'nın da söylediği gibi tulumbada su bittiği için Maliye Bakanlığı atamaya izin vermiyor. Belki bu anayasa değişikliği nedeniyle olası referandum sürecinde mart ayı içinde beklendiği ölçüde olmasa da, daha az sayıda yine sözleşmeli ve mülakatla bir atama yapılabilir.”

EŞ TAYİNLERİNE MEB OLUMLU

Öte yandan sözleşmeli öğretmen atamasının 6 yıl çakılı olarak yapılmasının eşlerin birbirinden ayrı kalmasına yol açtığını ve aile bütünlüğü ilkesinin yok sayıldığını kaydeden İrgil, “Bu nedenle ilgili bakanlarla görüştüm; insani ve vicdani açıdan bunun olabileceğine dair olumlu yaklaştılar. Milli Eğitim Bakanlığı da bu konudaki talebi Maliye Bakanlığı'na iletti. Okulların tatil olması süreciyle birlikte sözleşmeli öğretmen eş tayinlerinin gerçekleştirilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

MÜDÜR YARDIMCILARI BEKLİYOR

İrgil ayrıca şube müdür yardımcılarının da boş kadrolara sınav puanına dayalı ek atama beklediklerini dile getirdi. Sınava girip yüksek puanlar kazanan ancak atamaları hala yapılmamış olan eğitimcilerin haklarının yenmemesi gerektiğini belirten İrgil, şunları söyledi:

“Yönetmeliğe göre şube müdür yardımcılarının atamalarının yapılması gerekli. Bu insanları sınavlara girdiler ve atama hakkı kazandılar. MEB'in bu atamaları ne zaman yapmayı planladığını merak ediyoruz. Bu konuda bir açıklama bekliyoruz.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.