Şubat Ataması İçin Düşünülen Sayı Ne Kadar?

Şubat Ataması İçin Düşünülen Sayı Ne Kadar?

Kamuajans.com - Başbakan Binali Yıldırım, Ak Parti Genel Merkezi’nde Engelliler Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Başbakan Binali Yıldırım, dün Ankara'da Engelli Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, çalan telefona baktı. Kahramanmaraş'tan arayan engelli bir vatandaşla konuşan Başbakan Yıldırım, Şubat ayında bin 500 engelli öğretmen ataması yapılacağını söyledi.

Kamuajans.com - Burada yaptığı konuşmada Yıldırım, “Engelliler kendini ifade edemiyordu. AK Parti iktidarıyla beraber engellileri aşağılayan, kanunlardaki çürük, sakat, özürlü yapılarını çıkararak işe başladık. Engellilerin tamamını kapsayan kucaklayan yeni bir yasal düzenleme yaptık. Birçok hizmeti engellilerimizin topluma kazandırılması, iş hayatına kazandırılması, kabiliyetlerinin, uzmanlıklarının ortaya çıkarılması için çok köklü çalışmalar yaptık. Allah’a şükür bugün Türkiye genelinde 481 bin evde bakım hizmeti ayrıca kamuda da 150 bin engelli çalışıyor. Sadece kamuda özel sektörü saymıyorum. Özel sektörde de mecburiyet var. Belirli bir sayıyı aştıktan sonra bir miktarda engelli çalıştırmak gibi bir yükümlülük var” diye konuştu.


Peki Şubat'ta öğretmen ataması yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre 2017’nin şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapılacak. Bu açıklamanın ardından ise atama bekleyen öğretmenler şu soruyu sormaya başladı ‘hangi branşlara daha çok atama yapılacak?


ŞUBAT AYINDA EN ÇOK ATAMA OLAN BRANŞLAR HANGİLERİ

Şubat ayında yapılacak olan atamalarda en çok öğretmen ihtiyacı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşı ve İngilizce gelmektedir. Bunların altında da branşlar bulunmaktadır. 


En çok atama yapılacak branşların listesi

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi- İngilizce Sınıf Öğretmenliği

Okul Öncesi Öğretmenlik- Rehberlik Öğretmenliği

Bilim ve Teknoloji- Arapça

Felsefe- Türkçe

Fen ve Teknoloji- Beden Eğitimi

İlk Öğretim matematik öğretmenliği


EN AZ ATAMA YAPILACAK BRANŞLAR

En çok atama olacak branşların yanı sıra bir de daha az atama olacak branşlarda var onlar ise;

Fizik

Kimya

Lise Matematik Öğretmenliği

Sosyal Bilgiler

Türk Dili Edebiyatı

Tarih

Biyoloji

Coğrafya

Teknik Eğitim Branşlarında da öğretmen ihtiyaç oldukça azaldı

Öte yandan MEB görev iade edilen personelin listesini açıkladı. 2 Aralık 2016 tarihli göreve iade edilen MEB personeli sayısı 3592 olarak açıklandı. MEB'den yapılan açıklamada, "3592 personelin görevden uzaklaştırma kararı kaldırıldı. 3592 personel görevine iade edildi" denildi. Geçen hafta da 6 bin öğretmenin göreve iadesine karar verilmişti.


GEÇEN HAFTA DA 6 BİN ÖĞRETMEN GÖREVE İADE EDİLMİŞTİ

KHK ile açığa alınan 6 bin öğretmen göreve iade edildi. İade yazıları valiliklere gönderilmeye başlandı. Göreve iade edilen öğretmenler listesi açıklandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası birçok öğretmen açığa alınmıştı. Bu öğretmenlerden bir kısmı görevine iade edildi. İsim isim göreve iade edilen öğretmenler listesi belli oldu. 6007 öğretmen tekrar görevine döndü. 

Akşam 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.