Sınıf Öğretmenleri 2017 Şubat Atamasında Atanmak İstiyor!

Sınıf Öğretmenleri 2017 Şubat Atamasında Atanmak İstiyor!

Kamuajans.com - Atanamayan Sınıf Öğretmenleri, 2017 Şubat Öğretmen Atamasında atanmak istediklerini bir yazı ile dile getirdiler. İşte o yazı:

Bundan tam üç yıl önce eğitimde büyük bir değişikliğe gidilmiş, 4+4+4 dediğimiz yeni bir sistem, adeta bir gece baskını gibi getirilmişti dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından. Artıları eksileri hesaba katılmamış, olan binlerce insana büyük bir mağduriyet olarak dönmüştü. Sistemin en büyük etkisini de en başından daha okula başlama yaşı gelmemiş çocuklar görmüş, ardından da Sınıf Öğretmenleri bunu en derinden hissedecek, belki de bir kuşağa sistem bedeli olarak ödenecekti. Yaşın aşağı çekilmesi her ne kadar çözüm arama uğraşına gidildiyse de, çözüm getirmemiş aksine daha da büyük bir sorun haline gelmiş, Sınıf Öğretmenleri atamaları da büyük bir sıkıntı yaşayacağının sinyalini almıştı. Birçok köy öğretmen beklerken ‘’ÜCRETLİ’’ ile doldurulması ise ne kadar adaletli olduğu tartışmaya çok açıktı. Ülke de 60 bin gibi bir ‘’ÜCRETLİ ÖĞRETMEN’’ sayısı dillendirilirken ardından gelen cümle ise bunun 30 bininin SINIF ÖĞRETMENLİĞI kadroları olduğu ortaya çıkıyordu ücretli listesi açıklandığında. 

Küçüklüğümüzde gönlümüzde taht kuran ve hiç kimsenin, hayatının hiçbir döneminde unutmayacağı Sınıf Öğretmenleri çok zor günler geçiriyordu. Atamalar azalıyor, birikme ise günden güne artıyordu. Sürekli değişen ‘’ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER’’ ile çocuklara ‘’Senin ilkokul öğretmenin kim?’’ sorusu yeni çocuklar tarafından yanıtsız bırakılacaktı. 4+4+4 sistemi ise birçok Sınıf Öğretmenini zor durumda bırakmış, geriden gelenleri de büyük umutlar yerini büyük endişelere bırakmıştı. Atanma umudu bir başka bahara değil de birkaç başka bahara kalmak demekti… Bu da evsiz, çocuksuz ve işsiz olmak demekti… Öğretmenler sıkıntı yaşamayacak gibi bir cümle söylendiyse de sadece lafta kalıyor, olanlar 50 bin norm fazlasına ve geleceği uğruna bölüme gelen ve yığılan 36 bin Sınıf Öğretmenine olacaktı. Ondan sonrası ise herkes tarafından biliniyor zaten.

Üç yıl içinde 120 bin atama da maalesef 5-6 bin gibi bir kontenjan verilecekti. İlki 324 gibi komik bir sayı iken ikinci atama da gönülleri alınması gerekirken 28000 öğretmen için 1820 gibi bir sayı verilmişti. Daha sonrasında da 6 binlik bir alım olmuş ve yetmemişti. 120 bin atamanın geride kalan Sınıf Öğretmenleriyiz. Geriden hayatı seyreden insanlarız. Her gün ‘’Neden olmadı?’’ diye düşünüyoruz. Biz onlara katılmak, hayallerimizin peşinden engin denizlere yelken açmak hatta gökteki yıldızlara ulaşma hayalleri kuran gençleriz. Bu sessiz çığlıklara kulak verin… Eminim ki bunları okuduğunuzda ‘’Sınıf Öğretmeninizi’’ düşüneceksiniz. ‘’Sahi kimdi sizin hatırladığınız öğretmeniniz?’’ Biraz düşündüğünüzde çok iyi hatırlayacaksınız. Unutmak mümkün mü acaba? Bizlerde birilerinin gönlünde yer etmek, mesleğimizi yapmak istiyoruz.

ÖNÜMÜZDEKİ ŞUBAT ATAMASINDA SİZDEN DESTEK İSTİYORUZ. ŞUBAT AYINDA SINIF ÖĞRETMENLERİ ATANMAK İSTİYOR.

   

Belki de sözü Hz. Ali’ye bırakmalıyım: ‘’Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.’

ATAMA BEKLEYEN SINIF ÖĞRETMENLERİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.