Öğretmenler Kontenjanı Belirledi

Öğretmenler Kontenjanı Belirledi

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın son açıklamasına göre MEB'in şuan itibariyle öğretmen ihtiyacının verilere göre 96 bin olduğunu belirtmişti.Durum böyle olunca atama bekleyen 450 bin öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı'ndan mütevazi olarak nitelendirdikleri 60 bin atama talebinde bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz son yaptığı açıklamada ; Kasım 2016 verilerine göre, ülke genelindeki mevcut öğretmen sayısının 832 bin 26, net öğretmen ihtiyacının ise 96 bin 68 olduğunu belirtmişti.

Bu açıklamalar sonrası şubat ayında gerçekleştirilmesi muhtemel olan öğretmen atamasında 60 bin kontenjan bekleyen öğretmen adayları açıklanan ihtiyaç ile atama bekleyen öğretmen sayısı kıyaslandığında mütevazi olarak nitelendirdikleri 60 bin sayısında birleşiyor.Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS ÖABT sınavına 310.000 öğretmen adayının girmiş olmasıda bu durumu doğrular nitelikte.

Sosyal medyayı seslerini duyurmakta kullanmaya çalışan öğretmen adayları Şubat ataması öncesi yetkililerin harekete geçerek kontenjan sayısını 60 bin olarak belirlemesi için taleplerini dile getiriyor.İşte taleplerden bazıları;

Min 16 yıl harcanmış bir ömür var uğrunda, olmaz deme. Mutlu bir sonu çoktan hakkettik.

Net öğretmen ihtiyacı 98 bin olarak açıklandı. Ama atanacak öğretmen sayısı hala belirsiz. Bir an önce açıklanmalı.

Kaç yıl oldu saymadım atama bekleyeli. mevsimler geldi geçti gitti yani!! Neyse konu belli, çok degil

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.