Öğretmen Atamaları İçin Yeni Puanlama Sistemi

Öğretmen Atamaları İçin Yeni Puanlama Sistemi

KamuAjans.Com-Öğretmen Atamaları İçin Yeni Puanlama Sistemi. Öğretmen atamaları mülakatlarında yeni puanlama sistemi geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamaları mülakatları için yeni puanlama sistemi üzerinde detaylı bir çalışma yürütüyor. Sözleşmeli öğretmen atamaları mülakatlarında kullanılacak olan bu yeni atama sistemi puanlaması

Öğretmen Atamaları İçin Yeni Puanlama Sistemi. Öğretmen atamaları mülakatlarında yeni puanlama sistemi geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamaları mülakatları için yeni puanlama sistemi üzerinde detaylı bir çalışma yürütüyor. Sözleşmeli öğretmen atamaları mülakatlarında kullanılacak olan bu yeni atama sistemi puanlaması için tüm detayları öğretmen adaylarımıza açıklıyoruz. Öğretmen atamaları puanlama sisteminin 2017 KPSS'den sonraki öğretmen atamalarında kullanılacağı tahmin ediliyor.

Öğretmen atamaları puanlama sisteminin detayları ise şöyle. Milli Eğitim Bakanlığı yapacağı çalışma ile, yeni atama sisteminde KPSS puanları, staj puanları, üniversite diploma not ortalaması ve sözlü sınav puanlarından belli oranlarda elde edilecek yüzdelik dilimlerle atama puanını ortaya çıkaracak. Yani yeni sistemdeki öğretmen atamalarında baz alınacak puanlarda sadece KPSS- ÖABT ve mülakat puanı olmayacak. Aynı zamanda adayın diploma not ortalaması ve staj puanları da dahil edilecek. Kaliteli öğretmen seçmeyi planlayan bakanlık bu sistemi ilerleyen dönemlerde hayata geçirecek.

OLASI ŞUBAT AYINDAKİ MÜLAKATLA ÖĞRETMEN ATAMALARINDA PUANLAMA SİSTEMİ FARKLI OLACAK

Öğretmenlik Mülakatlarında Yeni Puan Uygulaması Gündemde Bilindiği üzere 2016 mayıs ayından itibaren sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat gündeme alınmış ve tartışmalar yaşanmıştı. Daha mülakat ve sözleşmeli öğretmenliğin akıbetinin ne olacağı tartışılırken, bunun üzerine FETO/PDY tarafından 15 temmuz darbe girişimi gerçekleşmiş ve süreç hızlanmıştı. 15 temmuz sonrası O halde çıkarılan 668 sayılı KHK ile sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat yasalaşmıştı.


Bu uygulama ile ekim ayında 15 bin öğretmen ve 5 bin sınavsız dershane öğretmeni alınmıştı.

Yapılan mülakatlar sonucunda komisyonlar arasında ciddi puan farkları oluşmuş ve ciddi mağduriyetlere neden olmuştu bu durum aday öğretmenler tarafından aylardır gündeme getirilmekte ve tepkiye neden olmaktaydı.

Edinilen bilgiye göre komisyonlar arasında farkın kapatılması için Kpss puan üzerinden yapılacak artış ve eksiltmelerde taban ve tavan puan uygulaması getirilmesi planlanıyor. Yani bir adayın puanı en fazla 10 puan artırılıp en fazla 10 puan düşürülebilecek. Bu taban ve tavan puanının 10 olma ihtimali en yüksek ihtimaller arasında.


mebpersonel

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.