Öğretmen Atamaları Hızlandırılmalı

Öğretmen Atamaları Hızlandırılmalı

KamuAjans.Com-MEB "28 bin öğretmeni FETÖ/PDY üyesi ve yardım gerekçesiyle haklı olarak meslekten ve kamu görevinden ihraç etmiştir. 28 bin öğretmen açığı oluşmuştur.

 Şu an 15 bin öğretmen alımı için mülakatlar devam ediyor. MEB, Maliye Bakanlığından ilave 15 bin öğretmen alımı için izin istedi.Dolayısıyla MEB 30 bin öğretmenimizi en kısa zamanda atamak istiyor ki yeni eğitim, öğretim yılında hiçbir eksiklik olmasın.

Bu Haklı isteğin Maliye bakanlığı Tarafından hızlı bir şekilde yerine getirilmesi gerekir. Hatta bu ilave sayı 30 bine çıkarılması gerekir.Dün açıklanan KHK kararları doğrultusunda meslekten ihraç edilen öğretmenlerin sayısını net olarak açıklamıştı.Bu sayının atama yapılacak öğretmenlerin sayısının çok üstünde olması üstelik bir o kadarda ihraçlar öncesindeki öğretmen açığınında katlanması ile atanacak öğretmen sayısının 30 bine çıkarılması mecburi duruma gelmiştir.

Bu durumun farkında olan Milli Eğitim Bakanlığı,Maliye Bakanlığından talep ettiği 15 bin öğretmen alımı izninin en yakın sürede çıkması bekleniyor.Her kesimin ortak kanaati eğitim sisteminde 15 bin öğretmen atama ihtiyacının bir an önce gerçekleştirilmesi yönünde olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.