MEB’in Ne Kadar Öğretmene İhtiyacı Var ?

MEB’in Ne Kadar Öğretmene İhtiyacı Var ?

KamuAjans.Com-CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz’ın soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 10 Ekim 2016’da sözleşmeli olarak 18 bin 506 öğretmenin atamasının yapıldığını belirterek, “Ülke genelindeki mevcut öğretmen sayısı 832 bin 26, net öğretmen ihtiyacı ise 96 bin 68’dir” dedi. Yılmaz, AKP döneminde ilk atama yoluyla 445 bin 833 öğretmen atandığını da açıkladı. CHP’li Yılmaz ise hükümete “Eğitimdeki yanlışların ve yarattığınız karanlık tablonun vebali boynunuzda” diye seslendi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz’ın soru önergesi, ülke genelinde 96 binden fazla öğretmene ihtiyaç olduğunu ortaya çıkardı. CHP’li Yılmaz’ın konuya ilişkin soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Ülke genelindeki mevcut öğretmen sayısı 832 bin 26, net öğretmen ihtiyacı ise 96 bin 68’dir” dedi. Bakan Yılmaz, AKP döneminde ilk atama yoluyla 446 bin civarında öğretmen atandığını da söyledi. CHP’li Necati Yılmaz ise hükümete, “Eğitimdeki yanlışların ve yarattığınız karanlık tablonun vebali boynunuzda. Atanamayan öğretmenleri işleriyle, boş dersliklerdeki öğrencileri öğretmenleriyle kavuşturmak için daha neyi bekliyorsunuz?” diye sordu.

AKP 446 BİN ÖĞRETMEN ATADI

CHP’li Yılmaz’ın iki ayrı soru önergesini yanıtlayan Bakan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nca 10 Ekim 2016 tarihinde sözleşmeli pozisyona 18 bin 506 öğretmenin atamasının yapıldığını belirtti. Bakan Yılmaz, “9 Kasım 2016 tarihli MEBSİS verilerine göre, ülke genelindeki mevcut öğretmen sayısı 832 bin 26, net öğretmen ihtiyacı ise 96 bin 68’dir” dedi.

KPSS sonuçlarına göre, Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatına 2002 yılından bu yana eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışında görev yapmak üzere toplam 5 bin 278 personel alımı yapıldığını vurgulayan Yılmaz, eğitim-öğretim hizmetleri sınıfına ise 2003 yılından 30 Eylül 2016 tarihine kadar ilk atama yoluyla atanan öğretmen sayısının 445 bin 833 olduğunu açıkladı.

109 OKUL İMAM HATİBE DÖNÜŞTÜ

Bakan Yılmaz, 2002-2016 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 976 Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldığını belirterek, bağımsız açılan imam hatip ortaokulu sayısının 2 bin 359 olduğunu, Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde açılan imam hatip ortaokulu sayısı 409 olduğunu söyledi.

2002-2016 yılları arasında 109 okulun Anadolu imam hatip lisesine dönüştürüldüğünü, bu okullara ait bilgilerin Valililer uhdesinde bulunduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, 2016 yılı bütçe kanununa göre Din Öğretimi Genel Müdürlüğü okul ve pansiyonlarına 3 milyar lira tahsis edildiğini anlattı.

CHP’Lİ YILMAZ: “EĞİTİMDEKİ YANLIŞLARIN VEBALİ BOYNUNUZDA”

CHP’li Necati Yılmaz, AKP hükümetleri döneminde eğitim alanında yaşanan yanlışların ortada olduğunu belirterek, OECD üyesi 35 ülkenin de aralarında bulunduğu 72 ülkede uygulanan ve öğrencilerin okuma becerileri, matematik ile fen bilimleri alanlarındaki seviyelerinin ölçüldüğü Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’nın (PISA) Türkiye’yle ilgili sonuçlarının bunu net biçimde gösterdiğini söyledi. Türk öğrencilerin fen bilimlerinde 52., okuma becerilerinde 50., matematikte ise 49. sırada yer alabildiğine değinen Yılmaz, “Ders tahtasından yap-boz yapılmaz. Ama siz eğitimi yap-boza çevirdiniz. Eğitimdeki yanlışların vebali boynunuzda. Atanamayan öğretmenler işlerine kavuşmayı, çocuklar boş sınıflarda öğretmenlerini bekliyor. Öğretmenleri öğrencileriyle buluşturmak için daha neyi bekliyorsunuz? Suyun toprakla buluştuğu gibi bir an önce öğretmenleri öğrencileriyle buluşturun” çağrısı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.