MEB, Öğretmen Atamaları İçin Branşlara Göre Kontenjanları Nasıl Dağıtıyor?

MEB, Öğretmen Atamaları İçin Branşlara Göre Kontenjanları Nasıl Dağıtıyor?

KamuAjans.Com- Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) bilindiği üzere her yıl 2 defa öğretmen ataması gerçekleştiriyor. Bakanlık, MEB'e verilen toplam kontenjanı 100'ün üzerindeki branşa Türkiye'deki norm açıklarını göz önüne alarak dağıtıyor ve atamaları gerçekleştiriyor. Atamalarda bakanlığın İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü aktif rol alıyor.

Peki bundan sonraki yapılacak atamalarda hangi branşa ne kadar kontenjan verilir?

Hangi branşlar aslan payını alacak?

Hangi branşlar için nasıl bir yorum getirilebilir? Sözleşmeli istihdam tipi branş bazında kontenjanları etkiler mi? ve benzeri sorular atama bekleyen 400 binin üzerindeki öğretmen tarafından merak ediliyor.

Bizler de Mebpersonel.com olarak geçmiş dönemde yapılan atamaları, branşlara verilen kontenjanları ve ilgili branşın toplam kontenjana göre aldığı sayının yüzdesi, geçmiş dönemde gerçekleştirilen sözleşmeli atama sistemindeki kontenjanlar ve dağılımlar ile MEB'in güncel öğretmen ihtiyacı ve bu ihtiyacın branşlara dağılımını detaylı olarak inceledik.

Daha önce yapılan atamalar, norm açıkları ve norm fazlaları, MEB'den ayrılma(emeklilik, ölüm vb.) gibi sayısal verileri kullanarak branş branş bazı çıkarımlarda bulunduk. Araştırdığımız branşlar aşağıda listelenmiştir ve her gün bu branşlardan 2 tanesi için yaptığımız çalışmaları paylaşacağız.

ALMANCA

BEDEN EĞİTİMİ

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

BİYOLOJİ

COĞRAFYA

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

FEN BİLGİSİ

FİZİK

GÖRSEL SANATLAR

İ.H.L. MESLEK DERSLERİ

İLKÖĞRETİM MATEMATİK

İNGİLİZCE

KİMYA

MATEMATİK

MÜZİK

OKUL ÖNCESİ

ÖZEL EĞİTİM

REHBERLİK

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ

SOSYAL BİLGİLER

TARİH

TEKNOLOJİ VE TASARIM

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

TÜRKÇE

Mebpersonel 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.