İstanbul İl MEM Müdüründen Öğretmen Atama Açıklaması

İstanbul İl MEM Müdüründen Öğretmen Atama Açıklaması

KamuAjans.Com-İstanbul İl Milli Eğitim Müdüründen Öğretmen Atama Açıklaması geldi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci'den öğretmen atama açıklaması geldi.

SON DAKİKA

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, öğretmen atamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 10 Ekim'de atanacak 15 bin öğretmenin dışında Kasım ayında yapılacak olan ikinci 15 bin öğretmen atamasındaki kadroların bir kısmının batı illerine verleceğini açıkladı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, katıldığı bir televizyon programında norm fazlası öğretmenler ile ilgili açıklamalarda bulundu. FETÖ soruşturmaları kapsamında İstanbul il genelinde 3 bin 487 öğretmenin meslekten ihraç edildiğini hatırlatan Yelkenci, özel okullardan ise 2 bin 975 öğretmenin atıldığını ifade etti. İstanbul'da kadro bekleyen norm fazlası öğretmenlerin olduğuna dikkat çeken Yelkenci, bu durumun değerlendirileceğini sözlerine ekledi. Peki İstanbul'da kaç norm fazlası öğretmen yer alıyor? İşte detaylar...

Katıldığı bir televizyon programında konuşan İstanbul İl MEM müdürü Ömer Faruk Yelkenci, FETÖ soruşturması kapsamında 168 özel okulun kapatıldığını ifade etti. FETÖ'nün okullarında okuyan öğrencilerin nakil işlemlerinin devam ettiğini ifade eden Yelkenci, " Bu FETÖ'den el konulan okullardan ayrılan öğrencilerimiz naklediliyor. Yakın zamanda aldığımız verilere göre bu okullardan ayrılan öğrencilerde 4 bini özel okula kaydını yaptırdı." dedi.

4 binden fazla norm fazlası var

İstanbul'da FETÖ soruşturmalar kapsamında 3 bin 487 öğretmenin atıldığını aktaran Yelkenci, 2 bin 975 öğretmenin de özel okullardan atıldığını söyledi. Özel okul ve kamudan atılanları ayırt etmek gerektiğini belirten Ömer Faruk Yelkenci, MEB'den ihraç işlemlerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi. Yelkenci İstanbul'da 4 binden fazla norm fazlası öğretmen olduğunu belirterek, " İstanbul'da 4 binden fazla norm fazlası öğretmenimiz var bunlar mutlaka değerlendirilecek." açıklamasını yaptı.

15 Binden fazla alım olabilir

Sözleşmeli öğretmen ataması ile ilgili konuşan Ömer Faruk Yelkenci, 15 binden fazla atamanın yapılacağını ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Bir sonraki sözleşmeli öğretmen alımında İstanbul'a da atama olacağını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.